25 juni: Bright Ideas

Goede ideeën voor de maakindustrie van de ToekomstMakers

Het zal in jullie bedrijf ook weleens gebeuren. Je worstelt met een netelig vraagstuk, waar je niet uitkomt. Dan treedt er een nieuwe medewerker in dienst, of je huurt een stagiaire in en die komt met een idee, waarvan je denkt ‘dat we daar nu niet zelf op gekomen zijn’. Dit is de gedachte achter de bijeenkomst ‘Bright Ideas’. De goede ideeën zijn afkomstig van enkele ToekomstMakers, die zich in 2018 presenteerden in de Deventer Schouwburg.

In het afgelopen jaar hebben veelal jonge mensen hun visie en ideeën gepresenteerd in de Deventer Schouwburg. Zij deden dit als ToekomstMaker en dit vormde eigenlijk een vervolg op de Jan Terlouw lezing. Bij die ene lezingenreeks zal het overigens niet blijven, want op 27 juni volgt de tweede reeks, ook in de Deventer Schouwburg. Enkele ideeën die verleden jaar zijn gepresenteerd, zijn bruikbaar voor maakbedrijven in de regio. Een voorbeeld: Pim Duterloo van het bedrijf Airsave is bij verschillende bedrijven in de regio aan de slag om persluchtlekkages te voorkomen en te verhelpen, met al het bijkomende onderhoud. Dat lukt hem heel aardig, want bij meerdere bedrijven in verschillende branches heeft hij voor vele tienduizenden euro’s bespaard. Op 25 juni zullen Pim en enkele andere Toekomstmakers zich in een pitch presenteren aan de deelnemende maakbedrijven. Na de pitches gaan de deelnemers in gesprek met de ToekomstMakers. We sluiten af met een netwerkbuffet.

VDRBouwgroep

Op het terrein van de gastheer, de VDRBouwgroep, staat Nexteria, de eerste volledig circulair gebouwde bedrijfshal. Naast de pitches van de ToekomstMakers gaan de deelnemers tijdens de bijeenkomst ook een kijkje nemen in deze hal.

De vier ToekomstMakers die pitchen:

  • Pim Duterloo, Airsave, het voorkomen en verhelpen van persluchtlekkages, met al het bijkomende pre en correctieve onderhoud.
  • Robert Berends, via een app wordt het afval van het ene bedrijf, grondstof voor het andere.
  • Eline Politiek (Tauw), vertelt over afval en hoe daar slim en circulair mee om te gaan.
  • Annemieke Koster, laat zien hoe je als industriële weverij op circulaire wijze textiel maakt, waarbij onder meer gebruik wordt gemaakt van recycled katoen en PET.

Bijeenkomst Bright Ideas

  • Dinsdag 25 juni 2019
  • Tijd: 16:30 – 20:00 uur
  • Locatie: VDRBouwgroep, Dortmundstraat 30 Deventer
  • Organisatie: MKB Deventer en RCT Gelderland

Aanmeldformulier Bright Ideas op 25 juni

 

Dit staat op de agenda

Bekijk alle evenementen