Alle evenementen

1 december: Webinar Interreg en Europese subsidies

Snel naar onze agenda. Hier vind je de aankomende events, zoals experttafels, smartcafés en andere inspirerende bijeenkomsten in je regio.
Samenwerking

1 december: Webinar Interreg en Europese subsidies

8RHK ambassadeurs en Duitslandcoördinatoren hebben als doel samenwerkingsprojecten te stimuleren en het grensgebied meer als een samenwerkende, grensoverschrijdende regio te laten functioneren. Het webinar Interreg en Europese subsidies op 1 december (aanvang 15.30 uur) speelt hier op in.

Tijdens dit webinar informeren Ellen Jansen (Provincie Gelderland), Karolien de Bruine (Oost NL) en Joris Bengevoord (burgemeester gemeente Winterswijk) je over de mogelijkheden van Interreg en Europese subsidies in de breedste zin van het woord.

Kansen voor meer verbinding vanuit de Achterhoek

In grensgebieden staan overheden, onderwijsinstellingen en bedrijven vaak voor kenmerkende uitdagingen en specifieke grensbelemmeringen. Door grensoverschrijdende samenwerking kunnen gemeenschappelijke problemen worden opgelost. In de Achterhoek wordt steeds vaker verbinding gezocht met Duitsland wanneer er projecten van de grond komen. Door de gunstige ligging, florerende industrie en goede onderwijsinstellingen lijkt een nauwe samenwerking met Duitse organisaties, overheden en ondernemingen voor de hand liggend. Uit een overzicht van Interreg-projecten blijkt dat relatief weinig Interreg-projecten hun oorsprong vinden in de Achterhoek.

Daar kunnen we wat mee, daarom: meld je via deze link aan voor het webinar Interreg en Europese subsidies op dinsdag 1 december 15.30 – 17.00 uur.
Na aanmelding ontvang je een bevestiging. Instructies en inloggegevens voor het webinar ontvang je maandag 30 november.

Dit staat op de agenda

Bekijk alle evenementen