Alle evenementen

10 november: Digipro-bustour naar Duitsland

Snel naar onze agenda. Hier vind je de aankomende events, zoals experttafels, smartcafés en andere inspirerende bijeenkomsten in je regio.
Slim

10 november: Digipro-bustour naar Duitsland

Wil je alles weten over de laatste digitale innovaties in de grensregio? En kom je graag in contact met andere ondernemers die je verder kunnen helpen? Ga dan op donderdag 10 november mee in onze bus naar vier inspirerende locaties die een toonbeeld zijn van digitale transitie.

Te starten met een bezoek aan FabLab Hochschule Rhein-Waal in Kamp-Lintfort waar alles draait om digitale machines zoals 3D-printers en lasersnijders. Vervolgens krijg je een kijkje achter de schermen bij het vooraanstaande bedrijf en hightech facility IMST Gmbh. Een ingenieurs- en ontwerpburo dat gespecialiseerd is in radiotechnologieën en micro-elektronica. Deze hightech omgeving is normaal niet zomaar toegankelijk voor publiek, maar nodigt je nu graag uit voor een exclusieve rondleiding.

Daarna vervolgen we onze route met twee praktijkvoorbeelden van bedrijven die digitale innovatie toepassen in de haarvaten van hun organisaties. Begin middag bezoeken we TROX GmbH gevestigd in Neukirchen-Vluyn. Marktleider in de ontwikkeling, fabricage en verkoop van componenten, apparaten en systemen voor de ventilatie en airconditioning van ruimten.

De laatste maar zeker niet de minste onderneming die ons van harte ontvangt is Norgren in Alpen. Als gerespecteerde speler in aandrijftechniek en stromingsleer levert Norgren baanbrekende technische oplossingen die in de belangrijkste industrieën ter wereld worden gebruikt om ons dagelijks leven te verrijken en te verbeteren.

Als afsluiting van deze inspirerende dag bezoeken we Wellings Parkhotel in Kamp-Lintfort voor een heerlijk diner in een ontspannen ambiance.

We kunnen ons voorstellen dat je niet de hele dag zou kunnen deelnemen. Daarom kun je op het aanmeldformulier aangeven (via de knop) of je de ochtend (halte I en II), de middag (halte III, IV en V) of beide programma’s wilt volgen. Bij de eerste halte (tevens eindhalte) is gelegenheid tot parkeren op Parkplatz Hochschule Rhein-Waal; Friedrich-Heinrich-Allee 25, 47475 Kamp-Lintfort.  Aanmelden kan tot 1 november. Deelname is uiteraard gratis.

Programma in het kort

09.00 – 11.00 uur Halte I: FabLab Hochschule Rhein-Waal, Kamp-Lintfort

11.30 – 13.30 uur Halte II: IMST GmbH. Kamp-Lintfort

14.00 – 15.30 uur Halte III: TROX GmbH, Neukirchen-Vluyn

16.00 – 18.00 uur Halte IV: Norgren, Alpen

19.00 – 21.00 uur Halte V: Wellingsparkhotel, Kamp-Lintfort

Dit staat op de agenda

Bekijk alle evenementen