Alle evenementen

11 december: Smartcafé

Reserveer 11 december 2019 voor het Smartcafé in de Gelderlandfabriek te Culemborg. Aan tafel bij innovatiemakelaar Marieke op de Weegh zitten: Gispen en Van Dillen uit Culemborg, Gouda Refractories uit Geldermalsen en UCTechnologies uit Zaltbommel. Onderwerp: repair, reuse, refurbish. Meld je hieronder aan!
Slim
11 december: Smartcafé

11 december: Smartcafé

Repair, reuse, refurbish

Reserveer 11 december 2019 voor het Smartcafé in de Gelderlandfabriek te Culemborg. Aan tafel bij innovatiemakelaar Marieke op de Weegh zitten onder meer Gispen uit Culemborg, Gouda Refractories uit Geldermalsen en UCTechnologies uit Zaltbommel. Onderwerp: repair, reuse, refurbish. We beginnen om 16.00 uur, rond 18.00 uur is het café afgelopen en eten we gezamenlijk.

Vroeger was het heel gewoon: je schoenen verzoolde je, de gaten in je sokken en truien werden gestopt. Zo deed je langer met je spullen. Voor een deel moeten we naar die tijd terug, want minder weggooien, langer met je producten doen door ze te repareren, betekent veel minder afval. Daarmee sluit je voor een deel de cirkel – circulair dus. Bedrijven zijn hiermee al bezig. Denk aan de opkomst van refurbished producten, zoals de mobiele telefoon. Geheel nagekeken, werkt weer als nieuw, maar is al wel gebruikt.

Gispen uit Culemborg is een zeer gerenommeerd merk in de (kantoor)inrichting, onderdeel van Ahrend. Dit bedrijf heeft zijn businessmodel omgegooid, met onder meer als gevolg dat het gebruikte kantoormeubelen nakijkt en herstelt, waarna zij opnieuw de markt opgaan. UCTechnologies doet hetzelfde met gebruikte systemen voor luchtbehandeling in gebouwen, terwijl Gouda Refractories de mortel uit oude ovens weer gebruikt in nieuwe.

Over circulair ondernemen, de gevolgen voor je businessmodel en je onderneming spreken we op 11 december. Geïnteresseerd om erbij te zijn? Meld je aan:

Vanwege de grote belangstelling is aanmelden niet meer mogelijk.