Alle evenementen

14 juni: Experttafel Strategic Design Thinking

Op dinsdag 14 juni in Ede.
Samenwerking
14 juni: Experttafel Strategic Design Thinking

14 juni: Experttafel Strategic Design Thinking

Dinsdag 14 juni
15:00 uur – 16:30 uur
Locatie: Toyota Material Handling, Stevinlaan 5 in Ede


De wereld verandert snel en de ondernemers weten dat ze moeten meebewegen. We zoeken antwoorden op o.a. digitalisering, de energietransitie en mogelijke disruptie van businessmodel of supply-chain door globalisering. Voor de hedendaagse thema’s blijkt echter meer nodig dan het maken van een paar goede keuzes. Het gaat om het effectief in gang zetten van transities.

Daarvoor dient stapsgewijs de juiste strategie ontdekt te worden in een gestructureerde samenwerking. Creatief gefaciliteerd, met meerdere functies en lagen binnen het bedrijf én met het ecosysteem daarbuiten.

De complexiteit die dit met zich meebrengt wordt hanteerbaar door op Design Thinking processen te vertrouwen. Met de klant in het midden en zonder de inhoudelijke uitkomst vooraf vast te stellen. De vele bedrijven die de Design Thinking aanpak inmiddels hanteren in hun bedrijfsstrategie tonen gemiddeld dubbel zo hoge groei in omzet (Bron: McKinsey).

Maar hoe breng je een klant-centrische werkwijze op gang? Hoe kom je erachter of je wel het meest waardevolle probleem van je klanten oplost? Hoe zorg je dat alle energie wel echt naar klantwaarde gaat? Hoe blijf je relevant in de toekomst?

Herken jij je als ondernemer in de uitdagingen? Ben je benieuwd wat Design Thinking dan voor jouw onderneming kan betekenen? Dan is deze Experttafel voor jou. Tijdens deze bijeenkomst leer je niet alleen over dit onderwerp, maar zul je de kracht ervan ook zelf ervaren.

Deelname aan de Experttafel is gratis. Aanmelden via het aanmeldformulier voor 19 nov. Vol = vol!

Programma

  • 15.00 uur Ontvangst door Sina Salim (RCT Gelderland)
  • 15.10 uur Korte oefening om Design Thinking te ervaren
  • 15.25 uur Strategic Design Thinking – Overzicht van alle aspecten en hun waarde Merijn Neeleman – Neeleman Innovation
  • 15.50 uur Design Thinking in de praktijk: Ultimaker 3D print – product strategy Bart van As, Senior Product Manager Ultimaker
  • 16.15 uur Interactieve sessie: hoe innovatief is jouw onderneming?
  • 16.30 uur Borrel

Deze Experttafel is een project binnen de Strategische Agenda van Regio Foodvalley en wordt mede mogelijk gemaakt door RCT Gelderland, Provincie Gelderland, Regio Foodvalley, VNO-NCW VeluweVallei en Federatie Ondernemerskringen Valleiregio.


Deze experttafel wordt georganiseerd in samenwerking met Neeleman innovation, Ultimaker B.V. en Metaalunie.

 

Logo Koninklijke Metaalunie

Logo provincie gelderland

Logo van Regio FoodValley

Logo van VNO-NCW

Logo FOV

Dit staat op de agenda

Bekijk alle evenementen