14 november Deventer: Dare to be Circular

Op 14 november laten ondernemers en studenten uit Oost-Nederland zien hoe zij op weg zijn naar de circulaire economie. RCT Gelderland is bij dit event betrokken en organiseert de deelsessie: ‘Vooroplopen of Vastlopen’. Tijdens deze sessie interviewen we drie ondernemers die circulair ondernemen over hun inspanningen, ervaringen en uitdagingen. Samen met hen en de deelnemers delen we kennis en ervaringen en vragen we ons af, hoe loop je voorop, zonder vast te lopen. 

Dare to be Circular Oost-Nederland; Circulaire Innovaties in de Maakindustrie

Gedurende vele jaren wordt door bedrijven in Oost-Nederland gewerkt aan diverse circulaire innovatieprojecten om slimmer en efficiënter om te gaan met grondstoffen en producten in hun ketens. Tijd om de balans op te maken en van elkaars ervaringen te leren. Daarom organiseren alle relevante partijen in Oost-Nederland samen deze bijeenkomst.

Dare to be circular staat in het teken van ondernemers die graag hun ervaringen op het gebied van circulair ondernemen willen delen. Daarnaast speelt de betrokkenheid van studenten een grote rol in het programma. Zij leveren een bijdrage bij veel circulaire innovatieprojecten én vertegenwoordigen de generatie die deze ontwikkelingen verder zullen uitwerken.

Bent u een ondernemer die actief is op het thema circulariteit en wilt u graag leren van andere ondernemers? Meld u zich dan hieronder aan.

NB dit event is alleen voor bedrijven uit de Industrie, we behouden het recht om andere doelgroepen op de wachtlijst te zetten. 

Programma

15:00 uur ontvangst

15:30 uur plenaire opening door Marlies Claasen, dagvoorzitter
Welkom door Alex van Geldrop – programmamanager CESI-ON

15:40 uur in gesprek met Mark Helder, voorzitter Koninklijke Metaalunie en Emmelien Regeling, directeur RPP Kunststofoplossingen en lid Economic board regio Zwolle
Wat zijn de ontwikkelingen rondom circulariteit in de metaal en de kunststoffen sector. Wat is er gebeurd landelijk en in de regio? Hoe verloopt dat en welke actoren spelen daarbij een belangrijke rol?

16:15 uur 1e ronde met deelsessies

Korte pauze 

17:30 – 18:15 uur 2e ronde met deelsessies

18:30 uur – plenaire afsluiting – in debat over de toekomst, wat is er concreet nodig om te werken aan circulaire innovaties en hoe kunnen we dit versnellen?
Met o.a. Mark Geerts – eigenaar Paperfoam, Carolien Nijhuis – directeur eigenaar Nijhuis group

19:00 uur – borrel en diner 

20:30 uur – einde


Waar & wanneer

Datum: Dinsdag 14 november 2023
Tijd: 15.00 – 20.30 uur
Locatie: Gasfabriek Deventer