Alle evenementen

15 november: Experttafel Spelend Leren

Samenwerking
15 november: Experttafel Spelend Leren

15 november: Experttafel Spelend Leren

Experttafel Spelend Leren: Legendary Learning

Legendary Learning heeft een vorm van leren ontwikkeld die scholieren weer op een leuke en motiverende manier kwalitatief aan het leren kan krijgen door de meest effectieve manier van leren (het maken van oefentoetsen) in een videogame te verwerken.

Deze is al eerder getest met een klein groepje scholieren in Minecraft. Deze scholieren hebben 45 minuten lang non-stop gefocust geleerd, en hebben later ook voldoendes gehaald voor toetsen van vakken waar zij normaal onvoldoende op scoren. Legendary Learning heeft een online leerplatform ontwikkeld dat uit een game bestaat om scholieren te motiveren om voor hun toetsen te leren, waardoor zij op school betere resultaten kunnen halen.

Voor testen van deze games is hulp nodig uit een havo-, vwo- of gymnasiumklas van de onderbouw, waarin scholieren de game kunnen testen. Daarbij kunnen zij leren voor een proefwerk dat voor dat vak op de planning staat. De docenten worden gevraagd om vooraf een oefentoets te maken, die vervolgens gebruikt wordt in de game in de les. Je kunt het zien als een workshop.

De tests zijn vooral bedoeld om te kijken of de games die de scholieren spelen ook bij hen aanspreken. Het zou namelijk kunnen dat de regels die voor de game zijn bedacht niet goed gebalanceerd zijn, of dat scholieren meer interesse hebben in een ander genre. Deze tests zijn geheel kosteloos.

Op 15 november ben je van harte uitgenodigd bij LABNEST in Ede om kennis te maken met deze onderneming.

Programma

  • 15.00 uur Ontvangst met koffie/thee door Sina Salim (RCT Gelderland)
  • 15.05 uur Kennismaking LABNEST (Valerie van Zuijlen )
  • 15.15 uur Presentatie Legendary Learning door Doede
  • 15.45 uur Vragen, antwoorden en discussie
  • 16.00 uur Borrel
  • 16.30 uur Einde

Deelname aan de experttafel is kosteloos. Aanmelden kan via het formulier rechts, vóór 11 november.

De experttafel is een project binnen de Strategische Agenda van Regio Foodvalley en wordt mede mogelijk gemaakt door RCT Gelderland, Provincie Gelderland, Regio Foodvalley, VNO-NCW VeluweVallei en Federatie Ondernemerskringen Valleiregio.

Aanmelden

 


Datum: Dinsdag 15 november 2022,

Tijdstip: 15.00 – 16.30 uur

Locatie: LABNEST, Newtonstraat 5, Ede

Logo provincie gelderland

Logo van Regio FoodValley

Logo van VNO-NCW

Logo FOV

 

Dit staat op de agenda

Bekijk alle evenementen