Alle evenementen

16 september: De voordelen van digital twinning

Slim

16 september: De voordelen van digital twinning

Met digital twinning kun je digitaal ontwerpen, engineeren en prototypes maken zonder dat er iets fysiek gemaakt hoeft te worden. Dat scheelt tijd, geld en materialen. Bovendien verkort het de ‘time to market’. Op 16 september gaan we vanaf 16.00 uur op Industriepark Kleefse Waard in Arnhem met elkaar in gesprek over de voordelen van digital twinning. Daarbij zijn aanwezig: Maick Klaassen CEO van QDP, een bedrijf dat digital twinning toepast, Jeroen Linssen (associate lector van Saxion), hij is onder meer specialist op het terrein van digital twinning en Erwin Altena (Oostnl), die goed thuis is in Europese subsidieprogramma’s die gericht zijn op digitalisering.

Geïnteresseerd om mee te praten? Meld je aan via het formulier hiernaast.

Bij de ontwikkeling van bijvoorbeeld nieuwe producten begint het natuurlijk met een goed idee. Is dat er eenmaal, dan is er vaak nog een lange weg te gaan voordat het product ook echt op de markt komt. Om van idee naar marktintroductie te komen zijn ontwerpen, engineering, prototype ontwikkeling en aanpassing belangrijke tussenstappen. Digital twinning kan hier voordelen bieden. Door deze stappen digitaal uit te voeren bespaar je tijd, kun je een prototype ontwikkelen en aanpassen voordat je tot de uiteindelijke bouw overgaat. En wat voor producten geldt, is ook van toepassing op andere processen.

Over de voordelen van digital twinning spreken we met elkaar en luisteren we naar de ervaringen QDP en Jeroen Linssen van Saxion. Erwin Altena is verantwoordelijk voor het Digipro-programma, waarbij bedrijven uit Nederland en Duitsland subsidie krijgen als ze samen een digitaal project uitvoeren. Dit programma stopt binnenkort, Erwin praat ons bij over nieuwe digitale steun vanuit de EU, maar ook vanuit Gelderland en Nederland.

Als je erbij wilt zijn kun je je aanmelden via het formulier. Ongeveer een week van tevoren mailen we de deelnemers de agenda en de locatie.

Dit staat op de agenda

Bekijk alle evenementen