Alle evenementen

18-21 november: Oriëntatiereis Denemarken

Snel naar onze agenda. Hier vind je de aankomende events, zoals experttafels, smartcafés en andere inspirerende bijeenkomsten in je regio.
Internationalisering

18-21 november: Oriëntatiereis Denemarken

Unieke kans om bij koplopers in Cleantech & Circulariteit te kijken

Cleantech. Circulariteit. Energietransitie. Watermanagement. Waterstof als energiebron. In Denemarken zijn bedrijven hier volop  mee bezig en de ontwikkeling is daar veel verder dan in Nederland. In november gaat RCT Gelderland met Adenda mee naar het mondiale topcluster in Denemarken om zelf te zien hoe die bedrijven het doen. Bedrijven die ook met deze onderwerpen bezig zijn, zijn van harte welkom mee te reizen. “Je leert daar dingen die je hier niet ziet”, belooft organisator Ton Ton van Adenda.

Adenda reist geregeld met groepen ondernemers naar Denemarken om ervan te leren. Dat gaat over uiteenlopende onderwerpen zoals robotica, health en luchtvaart. “Dit keer kijken we bijvoorbeeld naar hoe we het energievraagstuk gaan oplossen en naar de toepassing van waterstof.”  Nergens anders in Europa vind je zo’n concentratie van topbedrijven en instituten op het gebied van ‘green world solutions’.  Hier kunnen de deelnemers veel van leren. Tevens kunnen ze tijdens deze reis kennis uitwisselen en in contact komen met juiste bronnen voor internationalisering. Oplossingen en mogelijkheden kunnen zij vertalen naar hun eigen organisatie. “Wij kunnen ervan profiteren dat deze bedrijven veel verder zijn. We hoeven niet zelf het wiel opnieuw uit te vinden en fouten die zij al gemaakt hebben, hoeven wij niet ook te maken. Je ziet nu bijvoorbeeld dat in alle provincies in Nederland geëxperimenteerd wordt met waterstof, maar daar is dat al veel verder en dat ook voor industriële toepassingen!”

Vooruitstrevend

Dat Denemarken zo vooruitstrevend is, komt volgens Ton door de andere organisatiestructuur. “Wij lijken een dynamisch handelsland, maar beslissingsstructuren zoals die er zijn werken nogal vertragend. In Denemarken heb je onder de centrale overheid direct themaclusters zoals deze voor Green World Solutions , waardoor je veel sneller kunt ontwikkelen.

Wereldberoemd startpunt

Ton roept bedrijven die serieus met cleantech bezig zijn mee te gaan. Tijdens de trip staan dagelijks vier bezoeken op het programma, waaronder naar State of Green: het wereldberoemde startpunt Deense infocentrum voor iedereen die met bijvoorbeeld cleantech, circulariteit, de energietransitie, watermanagement of waterstof als energiebron aan de slag gaat.

Meer informatie in het programma:

Download hier de pdf voor het programma