Alle evenementen

18 april: How to finance?

Snel naar onze agenda. Hier vind je de aankomende events, zoals experttafels, smartcafés en andere inspirerende bijeenkomsten in je regio.
Samenwerking

18 april: How to finance?

Is de groei van je innovatieve bedrijf moeilijk te financieren? En ben je ondernemer in de provincie Gelderland? Met een lening via programma De Groeiversneller van Oost NL kun je een lastige fase in je groeiplan overbruggen. Tijdens het evenement How to finance? geeft De Groeiversneller meer informatie over de risicofinanciering. Dat gebeurt op 18 april in Wageningen en op 6 juni in Geldermalsen. 

Ondernemers die vooroplopen bij de energietransitie, innovaties in de zorg, de voedingsindustrie of andere sectoren kunnen moeilijk financiering voor de groei van hun bedrijf vinden. Ze krijgen vaak nul op het rekest bij banken die zekerheden vragen of bij investeerders die de risico’s te hoog vinden. Via programma De Groeiversneller staat de provincie Gelderland grotendeels borg voor leningen onder gunstige voorwaarden via financier Qredits. Deze leningen zijn een praktisch alternatief voor ondernemers die vastlopen bij gangbare investeerders.

Minder risico

“De ontwikkeling van nieuwe technologieën is belangrijk om een oplossing te bieden voor maatschappelijke uitdagingen, zoals de energietransitie. Bedrijven die daar mee bezig zijn, zorgen bovendien voor nieuwe werkgelegenheid”, zegt Linze Rijswijk, programmamanager van De Groeiversneller bij ontwikkelingsmaatschappij Oost NL. “Een van de gunstige voorwaarden is dat de provincie Gelderland voor 80 procent garant staat. Daardoor loopt een ondernemer minder risico.”

De Groeiversneller helpt ondernemers met kennis, het uitgebreide netwerk van partners en met financieringen. Voor deze financieringen van maximaal 75.000 euro voor startende bedrijven en maximaal 225.000 euro voor groei van MKB-bedrijven werkt Oost NL samen met kredietverstrekker Qredits.

E-Stone Batteries

E-Stone Batteries in Arnhem ontwikkelt met zo’n lening een nieuwe generatie betaalbare en duurzame nikkelijzerbatterijen. ‘Heel wat bedrijven maken succesvol gebruik van deze financiering. E-Stone Batteries heeft een lening van 75.000 euro voor de ontwikkeling van de nieuwe generatie nikkelijzerbatterijen’, noemt Linze Rijswijk als voorbeeld.

‘Ondernemers met een financieringsvraag kunnen zich direct melden via www.degroeiversneller.nl en de quickscan invullen. We reageren binnen vijf werkdagen.’

www.how2finance.nl www.degroeiversneller.nl

Dit staat op de agenda

Bekijk alle evenementen