Alle evenementen

18 juni: Bedrijfsbijeenkomst Olmia Robotics over cobots

Bij Olmia Robotics. Meld je aan ↓
Slim
18 juni: Bedrijfsbijeenkomst Olmia Robotics over cobots

18 juni: Bedrijfsbijeenkomst Olmia Robotics over cobots

Samenwerking tussen mens en machine

Steeds meer bedrijven ontdekken het: je kunt voor veelal geestdodend en repeterend werk naarstig op zoek naar nieuwe arbeidskrachten, maar dat is in deze tijden van personeelskrapte niet zo eenvoudig. De cobot, collaboratieve robot, is dan een oplossing. Die werkt samen met mensen en draagt zo bij aan een flexibeler productieproces en een hogere productiviteit. Olmia Robotics uit Tiel is system integrator van cobotsystemen en opent op dinsdag 18 juni haar deuren om collega-ondernemers de voordelen van de cobot te laten ontdekken.
 

Olmia Robotics biedt als leverancier van cobots totaaloplossingen voor productie- en assemblagelijnen. Het grote voordeel van de inzet van een cobot is dat deze robot kan samenwerken met mensen. Hierdoor zijn hekwerken niet nodig, waardoor een cobotset uitermate geschikt is voor kleinere productievloeren. Daarbij is hij makkelijk zonder veel kennis van IT te programmeren en kan door allerlei grijpers en ander gereedschap in tal van processen worden ingezet. Tijdens de bijeenkomst staat Peter van Olm van Olmia Robotics stil bij de inzet van cobot en Itho Daalderop laat zien hoe zij de cobot gebruiken. Maar de deelnemers gaan ook zelf aan de slag met de cobot in een mini-challenge. Voor het eerste bedrijf dat tijdens de bijeenkomst aangeeft een cobot te willen inzetten, stelt Olmia Robotics voor twee maanden gratis een cobotset ter beschikking.

De bijeenkomst op 18 juni blikt als het ware vooruit op wat later dit jaar een feit wordt: de opening van een cobot-innovatiecentrum bij Olmia Robotics, waar bedrijven kunnen experimenteren met de inzet van cobots. RCT Gelderland start via deze bijeenkomst een leerkring in Rivierenland waar bedrijven van elkaars ervaringen kunnen leren bij het werken met de cobot.

  • Bedrijfsbijeenkomst Olmia Robotics
  • 18 juni 2019
  • aanvang: 15:30 uur
  • Stephensonstraat 7 Tiel