Alle evenementen

18 mei: ARN-Symposium Design for Recycling

Samenwerking

18 mei: ARN-Symposium Design for Recycling

ARN BV nodigt je van harte uit om het symposium: Design for Recycling – Luiers en incontinentiemateriaal naar de volgende fase in de ketenoptimalisering. Dit symposium is op 18 mei van 13.00 tot 18.00 uur bij Sanadome, Weg door Jonkerbos 90 te Nijmegen. 

Programma en aanmelden

Afvalenergiecentrale ARN BV opende in september 2021 de Luierrecyclingsinstallatie (LRI). Met deze, op thermische drukhydrolyse gebaseerde techniek, is de mogelijkheid ontstaan om luiers en incontinentiemateriaal te recyclen. Hiermee is er een oplossing gekomen voor de laatste grote stroom in het restafval, die tot voorkort niet gerecycled kon worden.

In diverse afvalregio’s werkt ARN BV reeds samen met partners in deze circulaire keten. Van gemeentes, tot kinderdagverblijven en van zorginstelling tot afvalinzamelaars. Tijdens zijn afscheid op 18 mei 2022 nodigt president-commissaris van ARN BV prof. dr. Th.W.A. Camps, producenten van luier en incontinentiemateriaal uit om zich aan te sluiten in deze circulaire keten. Met hen en met andere experts gaat hij tijdens het symposium Design for Recycling in gesprek.

“Het is belangrijk om een volgende stap te zetten in verdergaande reductie van het broeikaseffect in de levenscyclus van luiers en incontinentiemateriaal”, aldus ARN-directeur Rutger Jan Pessers, ‘’De LRI heeft een nieuwe set mogelijkheden geopend en ARN BV heeft initiatief genomen deze te benutten in de keten. Het afscheidssymposium van Theo Camps is een mooie aangelegenheid om te kijken hoe we deze circulaire keten verder kunnen versterken én uitbreiden.’’

Tijdens het symposium zal de ontwikkelaar van de technologie, Willem Elsinga spreken over het gebruik van de Thermische Druk Hydrolyse-techniek en biedt dr.ir. Sjors Witjes, universitair hoofddocent aan de Radboud Universiteit, inzicht in de circulaire ketens. Harriette Laurijsen, strategisch adviseur duurzaamheid bij RadboudUMC zal spreken over circulaire kansen in de zorg. Ook producenten en afnemers van het gerecyclede plastic komen aan het woord.

Jong talent aan de slag

ARN BV heeft studenten van Radboud Universiteit, ROC Nijmegen en Hogeschool Arnhem en Nijmegen in een challenge uitgedaagd mee te denken over dit vraagstuk. In drie teams, multilevel en interdisciplinair zijn zij de afgelopen periode aan de slag gegaan. In korte tijd hebben zij zich het vraagstuk en de keten eigen weten te maken en zullen op 18 mei hun adviezen presenteren aan prof. dr. Th.W.A. Camps en de andere aanwezigen.

Bijwonen

Ben je benieuwd naar de adviezen van de studenten? Geïnteresseerd in de visies van de sprekers? Of heb je zelf suggesties die je graag in wilt brengen tijdens de plenaire discussie? ARN BV nodigt je van harte uit om het symposium: Design for Recycling – Luiers en incontinentiemateriaal naar de volgende fase in de ketenoptimalisering bij te wonen.

Programma en aanmelden

Dit staat op de agenda

Bekijk alle evenementen