Alle evenementen

19 februari: Ste©Kercafé met Alfred Kleinknecht

Elke maand houdt de Steck in Doetinchem het Ste©Kercafé. Van 16.00 tot 18.00 uur.
Samenwerking
19 februari: Ste©Kercafé met Alfred Kleinknecht

19 februari: Ste©Kercafé met Alfred Kleinknecht

Prof. econoom Alfred Kleinknecht spreekt tijdens het Ste©Kercafé op woensdag 19 februari. Zijn thema: flexibilisering is slecht voor bedrijven en ondermijnt de innovatiekracht. Investeren in mensen door scholingsbudget en leven-lang-leren en mensen aan je organisatie binden verhoogt de productiviteit en innovatie.

Alfred Kleinknecht is gepromoveerd op de lange golfbewegingen in de economie. In zijn proefschrift kwam hij tot de overtuiging dat lange periodes van hogere groei worden gedreven door clusters van doorbraak-innovaties. Na zijn proefschrift heeft hij in Nederland innovatie-enquêtes gehouden en hoorde hij bij het team dat een innovatie-enquête voor de EU ontwikkelde, de zogenaamde Community Innovation Survey (CIS). De CIS wordt sinds 1996 in alle EU-landen onder leiding van Eurostat doorgevoerd. De ruime beschikbaarheid van EU-brede en internationaal vergelijkbare innovatiegegevens zoals de CIS is een walhalla voor econometristen. En het moet gezegd: we weten tegenwoordig ook echt méér over determinanten (en gevolgen) van innovatie.

Tijdens elk Ste©Kercafé wordt een thema onder de loep geholpen die helpt in de volgende stap naar een duurzame en circulaire economie en samenleving. De bijeenkomsten duren van 16.00 tot 18.00 uur en ze worden afgesloten met een drankje en “oma’s gehaktbal”. Deelname kost 10 euro p.p.

De Steck is gevestigd aan de Raadhuisstraat 25, 7001 EX Doetinchem.

Meer informatie en aanmelden →

Dit staat op de agenda

Bekijk alle evenementen