Alle evenementen

Woensdag 24 juni: Webinar Reshoring | 15:30 – 16:30 uur

Cruciale onderdelen produceren in eigen land.
Slim

Woensdag 24 juni: Webinar Reshoring

Het terughalen van productie uit landen als China (reshoring) speelde voor de Coronacrisis al, maar beperkt. De Coronacrisis heeft laten zien hoe afhankelijk productiebedrijven zijn geworden van de werkplaats van de wereld: China. Daarnaast werd nog eens pijnlijk duidelijk hoe internationaal de supply chains van producten zijn. Producten konden niet gemaakt worden doordat China niet leverde of de grenzen dicht waren.

Cruciale onderdelen dichtbij produceren

In menig maakbedrijf speelt thans de vraag moeten we cruciale onderdelen niet dichterbij produceren, bijvoorbeeld in Europa, zodat we veel sneller kunnen reageren op veranderende omstandigheden. Dichterbij produceren betekent ook robotiseren en automatiseren, omdat het anders niet betaalbaar is. Maar hoe ziet onze keten er eigenlijk uit en wat zijn dan de cruciale componenten? 

Over deze en andere vragen spreken we met elkaar tijdens het webinar. Martijn Lofvers, trendwatcher en CEO van Supply Chain Media (SCM), gaat in op de strategische keuzes waar veel maakbedrijven voor staan, daarnaast zitten Jan-Joost Bosman, algemeen directeur Auping en Jan-Willem Boezel, technisch directeur Van Raam aan tafel die hun strategieën en keuzes uiteenzetten. De innovatiemakelaars van RCT Gelderland, Marieke op de Weegh en Jan-Willem Vos interviewen de gasten en leiden de discussie met de zoom-deelnemers.

Ben jij ondernemer in de maakindustrie en wil je met vakgenoten in gesprek over reshoring? Meld je dan gratis aan voor dit webinar! 

Dit webinar wordt georganiseerd door RCT Gelderland in samenwerking met CIRCLES, BOOST, Oost NL, Koninklijke Metaalunie, VNO-NCW Midden en Saxion Fieldlab Circulaire Innovaties in de Maakindustrie. Het webinar is gratis bij te wonen.

Woensdag 24 juni
15:30 – 16:30 uur


 


 

Logo RCT gelderland

Logo Circles

Logo OostNL

Logo Koninklijke Metaalunie

Logo Saxion

Logo VNO NCW Midden