Alle evenementen

24 juni: Webinar ‘Predictive Maintenance: over tien jaar is voorspellend onderhoud de norm’

Snel naar onze agenda. Hier vind je de aankomende events, zoals experttafels, smartcafés en andere inspirerende bijeenkomsten in je regio.
Slim

24 juni: Webinar 'Predictive Maintenance: over tien jaar is voorspellend onderhoud de norm'

BOOST Smart Industry houdt op 24 juni vanaf 9.30 uur het webinar Predictive Maintenance: over tien jaar is voorspellend onderhoud de norm. 

Meld je hier aan

Productiemachines worden steeds slimmer – of het nu gaat om nieuwe, slimmere systemen of om uitbreidingen op bestaande machines. Daarbij vindt de specifieke planning van onderhoudsactiviteiten plaats op basis van de feitelijke staat van de machines.

Het gebruik van predictive maintenance gaat echter nog een stap verder. Met behulp van data-analyses worden voorspellingen gemaakt over de toekomstige staat van machines om onderhoud just-in-time in te plannen. Dat levert tal van voordelen op:

  • Verhoging beschikbaarheid
  • Tijdige vervanging van onderdelen, niet te vroeg, maar zeker niet te laat als de productie stil al is gevallen.
  • Inzicht in slijtage oorzaken biedt kansen voor verbetering.
  • Efficiënte en effectievere inzet van schaars onderhoudsvakmanschap
  • Verlenging levensduur en Effectieve investeringsplanning.

Predictive maintenance vereist een combinatie van o.a. data en Internet of Things-technologie; dit maakt het mogelijk om problemen op te lossen nog voordat de klant er last van heeft. Het helpt u om uw servicegraad te verbeteringen, uw interne processen te optimaliseren en uw klanttevredenheid te verhogen.

Hoe dit werkt, hoort u in de webinar “Predictive Maintenance: over tien jaar is voorspellend onderhoud de norm’ georganiseerd door Koninklijke Metaalunie/Teqnow i.s.m. hogeschool Saxion en IJssel. We bekijken best practices vanuit praktijk en theorie om een beeld te geven van de benodigde stappen en kennis om AI in te zetten bij slim onderhoud.

Klik hier voor het programma: https://boostsmartindustry.nl/agenda/webinar-predictive-maintenance-over-tien-jaar-voorspellend-onderhoud-de-norm

Dit staat op de agenda

Bekijk alle evenementen