Alle evenementen

24 november: Experttafel 3D-metaalprinten

Slim
24 november: Experttafel 3D-metaalprinten

24 november: Experttafel 3D-metaalprinten

K3D is leading in metaal 3D printen. Als dochter van Royal Kaak kennen zij de wensen van de maakindustrie. State of the art 3D-metaalprinters in combinatie met een team van technical consultants, maken metaalprinten laagdrempelig voor de maakindustrie. Meld je aan voor de experttafel op 24 november.

Datum: donderdag 24 november 2022
Tijd: 15.00 – 18.00 uur
Locatie: K3D, Varsseveldseweg 20a Terborg3D-metaalprinten is een additief productieproces waarbij laagjes metaalpoeder door lasers wordt gesmolten tot een massief product. Dat is anders dan bij de meeste productieprocessen waar juist materiaal wordt verwijderd of metaal in een mal wordt gegoten. 3D-metaalprinten maakt het mogelijk complexe en fijnmazige modellen zeer precies uit metaal te vervaardigen. Ideaal voor de productie van prototypen waardoor bespaart kan worden op de hoge kosten voor het maken van een mal.Op 24 november ben je als ondernemer vanuit de maakindustrie uit regio Foodvalley van harte uitgenodigd bij K3D in Terborg om kennis te maken met de laatste ontwikkelingen in metaal 3D printen. Deze onderwerpen zullen de revue passeren; K3D laatste stand van metaalprinter, nieuwste ontwikkelingen rondom robot printen, perspectief van Royal Kaak vanuit 3D-printen en afsluitend 3D-printen als businessmodel.

Daarnaast kun je kennismaken met Your Plastic Solutions, ook uit Terborg, dat de mogelijkheid biedt om kunststoffen op diverse manieren te bewerken middels 3D-printen, vacuümvormen en spuitgieten. Tijdens de bijeenkomst zullen zij uitleggen waarom 3D-printen van kunststof niet meer is weg te denken uit de maakindustrie en welke voordelen het biedt t.o.v. conventionele bewerkingstechnieken.

Deelname aan deze experttafel is kosteloos en uitsluitend bedoeld voor de ondernemers uit de maakindustrie. Aanmelden via het formulier voor 21 november.

De experttafel is een project binnen de Strategische Agenda van Regio Foodvalley en wordt mede mogelijk gemaakt door RCT Gelderland, Provincie Gelderland, Regio Foodvalley, VNO-NCW VeluweVallei en Federatie Ondernemerskringen Valleiregio. Deze experttafel wordt georganiseerd in samenwerking met K3D en Your Plastic Solutions.

 

Programma

  • 15.00 uur Ontvangst met koffie/thee door Sina Salim & Harold Vulink (RCT Gelderland)
  • 15.15 uur Kennismaking K3D (Luuk Wissink)
  • 15.45 uur Rondleiding K3D
  • 16.15 uur Your Plastic Solutions (Sander Feuler)
  • 16.45 uur Vragen, antwoorden en discussie
  • 17.15 uur Buffet
  • 18.00 uur  Einde