Alle evenementen

25 april: Experttafel Waterstof & Industriële energietransitie

Samenwerking

25 april: Experttafel Waterstof & Industriële energietransitie

De kortste route naar een eerste Hydrogen Milk Run in de provincie Gelderland

Datum: Donderdag 25 april
Tijd: 15:00 – 18:00 uur
Locatie: Toyota Material Handling Nederland, Stevinlaan 4, 6716 WB EdeIn een pilot geïnitieerd door een groep ondernemers uit de regio FoodValley is onderzocht of het haalbaar is om een ‘Milkrun’ bezorgservice van waterstof voor intern en extern transport in de regio FoodValley op te zetten. De samenwerkende partijen zijn tot de conclusie gekomen dat een eenvoudige variant van de ‘Milkrun’ bezorgservice haalbaar is onder lage investeringskosten.

Binnen de pilot werkten Toyota Material Handling, Bruil, ACV, Bosch Beton, Bidfood, Veth Automotive, de lokale gemeente en provincie samen om op praktische wijze te onderzoeken of op termijn een waterstofvulpunt in deze regio te realiseren is. De “Milkrun” bezorgservice lost het probleem op voor gebruikers van waterstofvoertuigen die op de eigen bedrijfslocatie waterstof wil tanken maar niet direct wil investeren in een eigen infrastructuur.

De resultaten van de pilot geven aanknopingspunten om het onderzoek op korte termijn een vervolg te geven. Hierbij is door de partijen een voorkeur uitgesproken voor een variant die zowel eenvoudig is te realiseren als een lagere investering vraagt. Overwegingen die daarbij meespelen zijn o.a. de mogelijkheid om de tankauto te besturen met een rijbewijs B en of het waterstofvulpunt technische aanpassingen nodig heeft.

De initiatiefnemers nodigen alle geïnteresseerde ondernemers uit om mee te denken over vervolgstappen voor realisatie van een H2-Milkrun in deze regio.

Programma

15:00 uur Inloop
15:15 uur Pank Hertsenberg: Waterstof en Industriële Energietransitie
15:30 uur Willem Stehouwer: H2 Milk Run Gelderland
16:00 uur Rondleiding: Vorkheftrucks op Waterstof
16:30 uur Interactieve sessie
17:30 uur Drankje en een lopend buffet
18.00 uur Afsluiting

Aanmelden

Deelname aan de experttafel is gratis. Maximaal 25 ondernemers kunnen deelnemen aan deze experttafel. Aanmelden voor 23 april. Vol = vol!

Deze Experttafel is een project binnen de Strategische Agenda van Regio Foodvalley en wordt mede mogelijk gemaakt door RCT Gelderland, Provincie Gelderland, Regio Foodvalley, VNO-NCW VeluweVallei en Federatie Ondernemerskringen Valleiregio.

Logo provincie gelderland

Logo van Regio FoodValley

Logo van VNO-NCW

Logo van FOV

Dit staat op de agenda

Bekijk alle evenementen