Alle evenementen

25 november: Webinar Werken met data in Smart Industry: de basis op orde voor data analytics

Snel naar onze agenda. Hier vind je de aankomende events, zoals experttafels, smartcafés en andere inspirerende bijeenkomsten in je regio.
Slim

25 november: Webinar Werken met data in Smart Industry: de basis op orde voor data analytics

  • Datum: donderdag 25 november 2021
  • Tijdstip: 9.30 – 10.30 uur
  • Locatie: online

De laatste jaren heeft het intensief toepassen van data analytics, in allerlei vormen en op allerlei gebieden, een enorme vlucht genomen. Denk aan data science, AI, machine learning en deep learning, big data en data driven organiseren. Dat klinkt allemaal heel ingewikkeld en hoogdravend, maar basale data-toepassingen zijn tegenwoordig behoorlijk toegankelijk, ook voor het mkb. Daarbij is het wel belangrijk dat de data van goede kwaliteit is, betrouwbaar, toegankelijk en veilig: het is ‘garbage in, garbage out’. Data Engineering en datamanagement zorgen ervoor dat de juiste data van de juiste kwaliteit op de juiste plaats beschikbaar zijn. Daarna kun je aan de slag met de verschillende toepassingen. Pieter Rambags van Nippur en lector Stijn Hoppenbrouwers van de HAN geven een overzicht wat data analytics, en de onderliggende data engineering, zoal inhouden. Daarna wordt een interessante toepassing uit de praktijk onder de loep genomen.

Programma

  • Welkom door Rard Metz, programmamanager Teqnow/Koninklijke Metaalunie
  • Korte introductie op het thema Data Science door Stijn Hoppenbrouwers, lector Model Based Information Systems bij Hogeschool Arnhem-Nijmegen
  • Data Engineering als onmisbare basis voor Data Analytics door Pieter Rambags, managing partner bij NIPPUR
  • Voorbeelden uit de praktijk door Joris ten Thije, Program manager Service Innovation bij Thermofisher
  • Vragenronde
  • Afsluiting

Aanmelden

De webinar vindt plaats op donderdag 25 november van 0930-10.30 uur. Deelname is gratis.

Aanmelden

Na aanmelding ontvang je in de week voorafgaand aan de webinar een link waarmee je toegang krijgt tot het event.

Samenwerkingspartners

Dit webinar wordt aangeboden via Boost door Koninklijke Metaalunie / Teqnow, Hogeschool Arnhem-Nijmegen, OostNL, RCT Gelderland, NIPPUR en Thermofisher.