Alle evenementen

28 mei: Houd de ketens in de maakindustrie overeind

Donderdagmorgen 28 mei, vanaf 08.00 uur, houden Lindus en RCT Gelderland de online bijeenkomst "Houd de ketens in de maakindustrie overeind". Meld je hier aan.
Samenwerking
28 mei: Houd de ketens in de maakindustrie overeind

28 mei: Houd de ketens in de maakindustrie overeind

 

Het coronavirus houdt al maanden de hele wereld in haar greep. Binnen de branches waar direct de gevolgen van het virus voelbaar waren, zijn snel allerlei initiatieven opgezet om ondernemers te ondersteunen.

 

Ook in de maakindustrie zijn de gevolgen merkbaar: orderportefeuilles drogen op, onderdelen zijn niet leverbaar en monteurs komen de grens niet over. De maakindustrie bestaat veelal uit een keten van samenwerkende bedrijven die met elkaar producten fabriceren. Als daar schakels tussen uit vallen, kan dat voor grote problemen zorgen. Valt de maakindustrie om, dan zijn de gevolgen voor de economie en de werkgelegenheid groot – zeker in Oost-Nederland. BOOST, het netwerk voor smartindustry in Oost-Nederland, heeft een actieplan opgesteld met als doel de maakindustrie overeind te houden.

Op donderdag 28 mei organiseren RCT Gelderland en Lindus vanaf 08.00 uur een digitale bijeenkomst over het actieplan van BOOST: “Hou de ketens in de maakindustrie overeind”. Tijdens deze bijeenkomst willen wij ons netwerk informeren over de inhoud van het plan, problemen en ervaringen met elkaar delen en ondernemers inspireren met het actieplan aan de slag te gaan.

Ben Brussen, oud-directeur van Bronkhorst High Tech en lid van BOOST, geeft kort de inhoud van het actieplan weer. Aansluitend deelt Erwin Hissink, CEO van Kinkelder B.V, in een vraaggesprek met Innovatiemakelaar John Schraven de aanpak binnen zijn bedrijf. Na afloop is het mogelijk vragen te stellen en na te praten over het actieplan.

Programma

07.45 uur Start toegang Zoom Meeting o.l.v. Martin Stor
08.00 uur Welkomstwoord door Henk Dekker
08.05 uur Uitleg programma door John Schraven
08.10 uur Inleiding actieplan BOOST door Ben Brussen
08.15 uur Vraaggesprek met Erwin Hissink en John Schraven
08.25 uur Via chat mogelijkheid tot het stellen van vragen
08.30 uur Afsluiting, mogelijkheid tot napraten
09.00 uur Beëindiging Zoom Meeting

Aanmelden

Je kunt je hier aanmelden voor deze Zoomsessie. Deelnemers ontvangen woensdag 27 mei een link om de Zoom Meeting bij te wonen.

Je bent van harte uitgenodigd deel te nemen en mee te praten.

Meld je aan:

 

Dit staat op de agenda

Bekijk alle evenementen