Alle evenementen

6, 13, 20 en 27 mei: Zakendoen met de buren

Snel naar onze agenda. Hier vind je de aankomende events, zoals experttafels, smartcafés en andere inspirerende bijeenkomsten in je regio.
Internationalisering

6, 13, 20 en 27 mei: Zakendoen met de buren

Ook tijdens de coronacrisis willen we jou als ondernemer graag informeren en inspireren over internationaal zakendoen. Daarom hebben Rabobank, Exportclub Noord, Koninklijke MetaalUnie, Go4Export, Ik ben Drents Ondernemer en Kennispoort Regio Zwolle de handen in één geslagen. In mei wordt er elke woensdag van 11.00 tot 11.45 uur een kosteloze webinar aangeboden!

Als ondernemer ben je van harte welkom om één of alle webinars te volgen vanuit jouw eigen stoel. De eerste webinar trappen we af met Erik-Jan van Harn, macro-econoom bij RaboResearch. Hij neemt ons mee in de algemene trends- en ontwikkelingen over internationaal zakendoen in Duitsland, België en Engeland. De daaropvolgende weken staan Duitsland, België en Engeland centraal tijdens een van de webinars.

Deelnemen

De webinars zijn elke woensdag in mei van 11.00 tot 11.45 uur. Ze zijn gratis toegankelijk. Meedoen?

Klik hier om je aan te melden

Geïnteresseerden die zich hebben aangemeld, ontvangen een link naar de online meeting.

Programma

Woensdag 6 mei: Algemene trends- en ontwikkelingen

De coronacrisis laat diepe sporen achter in de economie. Overheden grijpen massaal in om deze schokken te dempen maar de vraag is of dat genoeg is. Wat betekent dit voor de Duitse, Belgische en Britse economie? Hoe groot zal de impact zijn? Wat als de lockdown langer duurt? Heeft dit ook invloed op de Brexit? Erik-Jan van Harn doet onderzoek naar deze én nog veel meer vragen. In deze webinar geeft hij in een vogelvlucht antwoord op deze vragen en een overzicht van hoe het er nu voor staat in Duitsland, België en Engeland.

Woensdag 13 mei: Duitsland

In 45 minuten gidst Aldo Lodder, Senior Projectmanager Exportadvies bij de Duits-Nederlandse Handelskamer, de deelnemers door de belangrijkste kenmerken van de Duitse zakelijke cultuur en communicatie. Ook geeft Aldo informatie over de Duitse economie en samenleving. Na dit webinar weet jij beter hoe Duitsers in het bedrijfsleven doorgaans denken en handelen. Duitsland is een prachtig afzetgebied, maar het land is groot en kent veel regionale verschillen. Maar juist in het zakendoen gelden vaak normen en waarden die in het hele land worden herkend en toegepast.

Woensdag 20 mei: België

Na Duitsland is België de belangrijkste handelspartner van Nederland. Antwerpen is de belangrijkste havenstad van België. Lise Hordijk, International Business Manager bij NLinBusiness, vertelt je in deze sessie over de economische kansen die voor het grijpen liggen in België en de City of Opportunity Antwerpen/Brussel. Ze helpt je op weg via inspiratie, kennis en praktische instrumenten. Ook belicht ze de NL Business Hubs, een netwerk van Nederlandse ondernemers en lokale service-partners. Na deze sessie en via NLinBusiness vind je snel de juiste mensen om je heen. En wordt zakendoen in België net zo makkelijk als ondernemen in Nederland.

Woensdag 27 mei: Engeland

Michiel van Deursen, Executive Director Projects & Services bij NBCC, neemt je mee in de stand van zaken op de Britse markt en kansen die daarbij ontstaan voor Nederlandse ondernemers. Momenteel staat de wereld op zijn kop door corona en Brexit. Vroeg of laat komt er een nieuw evenwicht in het zakendoen tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk en dan is het beter om al beslagen ten ijs te komen op de Britse markt.

Dit staat op de agenda

Bekijk alle evenementen