Alle evenementen

6 maart: Minisymposium over innovatieve airco

Snel naar onze agenda. Hier vind je de aankomende events, zoals experttafels, smartcafés en andere inspirerende bijeenkomsten in je regio.
Samenwerking

6 maart: Minisymposium over innovatieve airco

Het Apeldoornse advies- en ingenieurs bureau Sparkling Projects ontwikkelt een  innovatief type airco die energiezuiniger is en meer rendement levert. De TU Delft is hierbij betrokken als kennispartner en het eveneens Apeldoornse Hollander Techniek, als installateur. De gemeente Voorst is eigenaar van sporthal Jachtlust waar de nieuwe airco is geplaatst en getest.

Het innovatieve aspect aan deze airco is dat niet gekoeld water als koelmiddel wordt gebruikt maar een oplossing van in water opgeloste zouten: het zogenaamde Tetra-n-ButylAmmoniumBromide oftewel TBAB. Het beoogde voordeel is een kleiner temperatuurverschil tussen de buitentemperatuur en koelmiddel waardoor het rendement van de installatie omhooggaat en het energiegebruik daalt. Ook kan makkelijker energie worden opgeslagen waardoor het rendement nog verder toeneemt.  De komende periode wordt de TBAB-installatie verder ontwikkeld met medewerking van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen.

De KNVvK (Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Koude) biedt geïnteresseerden op woensdag 6 maart vanaf 15.00 uur de kans meer over deze nog in ontwikkeling zijnde en innovatieve TBAB- installatie te vernemen tijdens het minisymposium van de Koudegroep Delft-Wageningen.

Het minisymposium vindt plaats in Sporthal Jachtlust (Jachtlustplein 7) in Twello en is gratis toegankelijk. Een unieke kans!

Aanmelden