Alle evenementen

6 mei: Experttafel ‘Precious Plastic’

Op woensdag 25 maart organiseren we een Experttafel over het Precious Plastic initiatief in regio Foodvalley.
Schoon
6 mei: Experttafel ‘Precious Plastic’

6 mei: Experttafel 'Precious Plastic'

Deze Experttafel vindt digitaal plaats! Na jouw aanmelding ontvang je uiterlijk twee dagen voor de Experttafel de laatste informatie en de link naar de online omgeving. Tot op 6 mei!


Het Precious Plastic initiatief is in 2012 gestart door een Dave Hakkens uit Eindhoven en heeft inmiddels wereldwijd succes. Het centrale idee is om lokaal plastic te recyclen, in plaats van het naar Azië te verzenden, te verbranden of in het milieu te laten belanden. In een Precious Plastic hub kan je plastic verzamelen, versnipperen, verwerken tot producten en verkopen op een oppervlak ter grootte van een zeecontainer.

Precious Plastic is een open source kennisnetwerk met een wereldwijde community. Iedereen die een stukje van de schakel voor zijn rekening wil nemen kan meedoen! Wij zien in de regio Foodvalley een enorm potentieel voor een Precious Plastic-project waarbij de lokale gemeenschap betrokken is bij het concept van de circulaire economie en het bewustzijn over ons plastic probleem vergroot wordt!

Tijdens de Experttafel willen we dit idee introduceren en nader ingaan op het concept van Precious Plastic. Samen met jou willen we het gesprek voeren over kansen, uitdagingen en betrokkenheid bij het project. Onder andere op het vlak van locatie, financiering, beschikbaar plastic, afzet ideeën en maatschappelijke betrokkenheid.

Bedrijven, onderwijsinstellingen en maatschappelijke partners die willen bijdragen aan het initiatief zijn van harte welkom om tijdens deze Experttafel! Deelname aan de Experttafel is gratis. Aanmelden via rctgelderland.nl voor 1 mei. Vol = vol!

Programma

15:00 uur    Digitale inloop
15:15 uur     Kennismakingsronde
15:30 uur     Josephine van Willigenburg: inleiding op het Precious Plastic concept
en het initiatief in de regio Foodvalley
16:00 uur    Interactieve sessie
16:30 uur    Afsluiting

Logo_Living Lab Regio Foodvalley Circulair_ballen

Precious_Plastic_Logo

Woensdag 6 mei 2020
15:00 uur – 16:30 uur


Deze Experttafel is een project binnen de Strategische Agenda van Regio Foodvalley en wordt mede mogelijk gemaakt door RCT Gelderland, Provincie Gelderland, Regio Foodvalley, VNO-NCW VeluweVallei en Federatie Ondernemerskringen Valleiregio.

Logo provincie gelderland

Logo van Regio FoodValley

Logo van VNO-NCW

Logo van FOV

Dit staat op de agenda

Bekijk alle evenementen