Alle evenementen

8 mei: De cobot als systeemintegrator

Meld je aan!
Slim
8 mei: De cobot als systeemintegrator

8 mei: De cobot als systeemintegrator

Interesse in de cobot als systeemintegrator? Meld je dan aan voor de ontbijtsessie op 8 mei over dit onderwerp. We beginnen om 8.00 uur. Locatie: Klein Mechaniek, Het Ambacht 19, Westervoort.

Enige tijd geleden vroeg Oscar Klein van Klein Mechaniek zich af hoe hij flexibel zijn spuitgietproducten kon verpakken. Na verschillende RCT-inspiratiesessies in de Cobotpool en een ontdekkingstocht met verschillende mogelijkheden heeft Oscar gekozen voor een cobot die ook industrieel toegepast kan worden.

Dit heeft, in relatief korte tijd, geleid tot een volledig geautomatiseerde verpakkingslijn. Hierdoor is Klein Mechaniek in staat geweest om de productiviteit flink te verhogen naar een vol continu proces. Hierbij is de cobot gebruikt als systeemintegrator. Met de cobot in de basis wordt gezorgd dat alle subsystemen, zoals de spuitgietmachine en de lopende banden, met elkaar functioneren als een goed geoliede machine.

De verschillende producten worden zo uit de spuitgietmachine genomen en vervolgens in dozen verpakt. Er komt geen mensenhand meer aan te pas. De benodigde applicaties, voor bijvoorbeeld het omdraaien van het product, voor een slimme stapeling, zijn in huis ontwikkeld en 3D geprint. Zo kan het proces snel en flexibel worden aangepast voor nieuwe spuitgietproducten.

Ter controle van de productkwaliteit wordt een op de zoveel producten nu nog op een controleband gezet voor een steekproef. De volgende ambitie is om de inspectie volledig te automatiseren door middel van vision.

Verder onderzoekt Klein Mechaniek de mogelijkheden om deze verpakkingslijn te vermarkten.

Programma

  • 08.00 uur Inloop en ontvangst met koffie en broodjes
  • 08.15 uur Welkom en programma John Schraven
  • 08.20 uur Presentatie Klein Mechaniek door Oscar Klein.
  • 08.30 uur Lezing en presentatie Cobot als systeemintegrator Oscar Klein
  • 08.45 uur Dialoog “Waar loopt u tegenaan?” o.l.v. John Schraven
  • 09.15 uur Bezichtiging verpakkingslijn en netwerkgesprekken.
  • 10.00 uur Afsluiting