Alle evenementen

9 en 16 november: CIRCO Online Class voor toeleveranciers

Samenwerking

9 en 16 november: CIRCO Online Class voor toeleveranciers

De Koninklijke Metaalunie organiseert in samenwerking met CIRCO en Oost NL een class specifiek voor toeleveranciers in de maakindustrie. Het programma van deze CIRCO Online Class bestaat uit twee workshops, op 9 en 16 november, en tussendoor een huiswerkopdracht.

Fabrikanten van eindproducten zetten steeds meer in op levensduurverlenging van hun producten.
Steeds vaker worden producten of onderdelen uit de markt retour genomen, leveranciers worden ‘resupplier’. De vraag welke waarde onderdelen nog hebben en wat daarmee nog mogelijk is, wordt steeds vaker gesteld. Is hergebruik mogelijk? Of refurbishing, remanufacturing? Welke specialist kan dit uitvoeren en is er een verdienmodel?

Dezelfde fabrikanten zetten ook meer in op het verkopen van diensten in plaats van de producten zelf. Dit heeft invloed op de eisen die gesteld worden aan onderdelen / subassemblies. Ook zien we dat het aantal bedrijven dat (vrijwillig) werkt aan UPV (uitgebreide Producenten Verantwoordelijkheid) en Ecodesign (recht op reparatie) toeneemt.

De expertise van toeleveranciers is hard nodig om invulling te geven aan levensduurverlenging, UPV en Ecodesign. Welke kansen liggen er voor toeleveranciers? Wat betekent deze trend voor het ontwerp van
onderdelen en de mogelijke business modellen? Tijdens deze class krijg je inzicht in de kansen voor je eigen bedrijf. Vandaar deze CIRCO Online Class.

Download de pdf met meer informatie >

Dit staat op de agenda

Bekijk alle evenementen