Alle evenementen

Bijeenkomst Smart Café Nijmegen

In onze agenda vind je inspirerende activiteiten voor ondernemers in de maakindustrie.
Samenwerking
Bijeenkomst Smart Café Nijmegen

Bijeenkomst Smart Café Nijmegen

RCT Gelderland organiseert op 26 September 2017 van 16:00 tot 18:00 uur het Smart Café in de voormalige Honig fabriek in Nijmegen. Tijdens deze interactieve bijeenkomst laten we zien wat ondernemers doen op het gebied van Smart Industry en gaan we in gesprek over ervaringen en vragen van ondernemers.

Installaties die zelf aangeven wanneer er onderhoud nodig is. Heftrucks die uw magazijn bevoorraden, zonder dat er nog chauffeurs aan te pas komen. Bedrijven die volledig virtueel ‘gaan’ door alleen nog in de Cloud te werken, live TV-programma’s volgen zonder er bij te zijn, gewoon in je leunstoel dankzij de VR-bril. Dat is de slimme wereld van vandaag. Een wereld die volop kansen biedt voor de maakindustrie, maar dan moet u er wel snel bij zijn en blijven. Om daarbij een handje te helpen organiseert RCT Gelderland Smart Cafés, de eerste vond plaats in Deventer, de tweede op 26 september a.s. van 16:00 tot 18:00 uur in de voormalige Honig fabriek in Nijmegen.

Het Smart Café wordt georganiseerd in de provincie Gelderland en is bedoeld voor maakbedrijven die zich realiseren hoe zeer de verbinding tussen ICT en hun productieproces hun business kan veranderen, of zojuist gestart zijn met het ‘verslimmen’ van hun productie. Tijdens het Smart Café interviewen we drie ondernemers die al wat langer bezig zijn met de ‘verslimming’. Daarna gaan we naar aanleiding van deze interviews met elkaar in gesprek. Het is dus altijd goed om uw vragen mee te nemen naar het café, want we gaan die ook echt bespreken. En zoals dat in een café hoort beëindigen we het geheel met een borrel.

Elk café heeft een thema dat samenhangt met smart industry, of industrie 4.0, zoals we het ook wel noemen. In het eerste café stond de medewerker centraal. In dit tweede café is het thema “in actie komen”. Hoe maak je nu de slag van denken naar doen. Waar begin je mee? Hoe onderscheid je de korte van de lange termijn? Deze en andere vragen komen tijdens het tweede Smart Café aan de orde. Drie bedrijven interviewen we. Een dubbelinterview met twee samenwerkende bedrijven: Kersten Retail/Conntech en Duflex uit Elst. Daarnaast Modderkolk uit Nijmegen en het nog jonge Laser Technology Janssen uit Wijchen.

Logo RCT gelderland
Honigfabriek, Nijmegen