Bijeenkomst Urgentietijdlijn Duurzaamheid Industrie

CSRD, ESG, CO2-beprijzing, ETS, Dubbele materialiteitsanalyse, …

Steeds meer bedrijven worden geconfronteerd met een toenemende schaarste en stijgende kosten van grondstoffen. Deze uitdaging wordt veroorzaakt door zowel tekorten als politieke onrust in verschillende delen van de wereld, zoals de oorlog in Oekraïne. Bovendien worden bedrijven geconfronteerd met strengere duurzaamheidswetgeving. Deze ontwikkelingen leggen niet alleen veel druk op de maakbedrijven, maar ook op hun toeleveranciers, die deze maatregelen zullen doorberekenen in hun toeleveringsketen. Als MKB-maakindustrie zult u direct of indirect te maken krijgen met deze regelgeving. Hoewel het een uitdaging vormt, biedt het tegelijkertijd ook kansen voor innovatie en groei.

Wat kan ik doen als bedrijf?

RCT Gelderland, Koninklijke Metaalunie, OostNL en Living Lab Circulair regio Foodvalley, in samenwerking met partners in regio Foodvalley en binnen Boost Circulair, Eshuis Accountants en Adviseurs, Rabobank, De Zwerm en HAN University of Applied Sciences organiseren deze bijeenkomst om inzicht te verschaffen in aankomende duurzaamheidswetgeving. U krijgt informatie over termen als CSRD, ESG, CO2-beprijzing, ETS en Dubbele materialiteitsanalyse. Daarnaast gaan we in gesprek met u over de risico’s die op u afkomen maar ook kansen die deze ontwikkelingen bieden om de toegevoegde waarde van uw bedrijf te vergroten.

Programma

 • 15.30 – Ontvangst
 • 15.45 – Welkom namens RCT, OostNL, Metaalunie en Living Lab Circulair
 • 16.00 – Urgentietijdlijn Duurzaamheid Industrie
  > Evelyn Landhuis, Manager Impactondernemen – B Leader bij Eshuis Accountants en Adviseurs
  > Robert Uil, Duurzaamheidsexpert Future Fit bij Rabobank
 • > Paul van Ruiten, Duurzaamheidsexpert bij De Zwerm
  > Frank Croes, Program Manager Circular Economy at HAN University of Applied Sciences
 • 16.45 – Pauze
 • 17.00 – Praktijkervaring
  > Remko Veltien, CEO Bieze Food Solution
 • We gaan samen met u en bedrijven die al met dit onderwerp bezig zijn via een ‘spel’, de betekenisbox, waarin u verschillende stellingen bediscussieert do’s en don’ts bespreken
 • 17.45 – Wat kunnen wij nog meer voor u betekenen
  We nemen u praktisch mee door de verschillende instrumenten, zoals CESI/EDIH-scan, Circo-Track, voucherregeling en meer
 • 18.00 – Afsluiting en netwerkborrel

Voor wie?

Heb je of werk je bij een klein of middelgroot MKB-bedrijf in de toeleveringsketen van de industrie? Dan is deze bijeenkomst iets voor jou! We informeren en inspireren je op het gebied van duurzaamheid. Heb je achteraf behoefte aan meer ondersteuning? We bieden hulp over het dealen met de Green Deal. 

Let op: bij te veel aanmeldingen geven we ondernemers voorrang.

Datum: maandag 22 april 2024
Aanvang: 15.30 – 18.30 uur
Locatie: BIT-MeetMe,
Galileïlaan 17, 6716 BP Ede

Dit staat op de agenda

Bekijk alle evenementen