Alle evenementen

Bionica

In onze agenda vind je inspirerende activiteiten voor ondernemers in de maakindustrie.
Samenwerking
Bionica

Bionica

bionicaHeeft u binnen het bedrijf te maken met complexe technologische vraagstukken? En staat u ervoor open om eens op een totaal andere manier naar uw producten of diensten te kijken? Dan kunt u nu gebruik maken van innovatieve ideeën uit de natuur via het Interreg project “Bionica in het MKB”.

Slimme oplossingen uit de natuur

Bionica is het toepassen van kennis uit de biologie om daarmee producten en processen te verbeteren of om met compleet nieuwe uitvindingen te komen.  De natuur heeft reeds vele oplossingsmogelijkheden ontwikkeld voor technologische uitdagingen die voor uw product of proces wellicht ook bruikbaar zijn. Uit ervaring is gebleken dat de natuur tot oplossingen kan leiden in een breed scala van sectoren. denk bv aan filteren, boren, coatings, hechtingen, sensoren, robotica, constructies, klimaat beheersing en energie besparing.  Ook binnen Oost Nederland dat juist sterk gericht is op High Tech Systemen, Biobased oplossingen en andere duurzame innovaties en innovatief ondernemerschap.

Uitnodiging Kick Off bijeenkomst

Op 6 december 2016 willen we samen met u hierover in gesprek tijdens de kick off bijeenkomst van het grensoverschrijdende project “Bionica in het MKB”. Graag willen wij u vanaf 12.45 uur uitnodigen bij WILDLANDS Adventure ZOO in Emmen. Dé plek om geïnspireerd te raken door de natuur.
Heeft u interesse, zie de speciale uitnodiging en meld u zich aan via de website: www.bionicamkb.eu, waar u meer informatie vindt over deze bijeenkomst. Graag tot ziens op dinsdag 6 december!

In vijf stappen van idee naar prototype

In het project “Bionica in het MKB ” kunt u zich laten adviseren of samenwerken met experts en bedrijven in het Nederlands-Duits grensgebied. Het project kent vijf stappen waar u gebruik van kunt maken.

Coördinatie voor Overijssel en Gelderland, namens Kennispark Twente,

Tonny Grimberg (t.grimberg@grimprove.nl)

Erik Goselink (Saxion)

Emmen

 

 

Dit staat op de agenda

Bekijk alle evenementen