Alle evenementen

CIRCO Workshop Consumentenproducten Gelderland

Snel naar onze agenda. Hier vind je de aankomende events, zoals experttafels, smartcafés en andere inspirerende bijeenkomsten in je regio.
Slim

27 november: CIRCO Workshop Consumentenproducten Gelderland

Kiemt en RCT Gelderland organiseren samen met  CIRCO een Track; een 3-daags programma waarin je diepgaand en praktisch kennismaakt met de principes van circulair ontwerpen. Deelname aan de Circulaire Business Design Track biedt jouw bedrijf dé kans om aan de slag te gaan met circulair ondernemen. Design is daarbij de motor om tot circulaire producten, diensten en businessmodellen te komen.

De Circular Business Design Track bestaat uit drie eendaagse workshops die plaatsvinden binnen een periode van twee maanden. Je maakt kennis met de mogelijkheden van circulair ondernemen en ontwerpen, verkent kansen daarvan voor je eigen business en zet concrete eerste stappen in de ontwikkeling van circulaire producten, diensten en businessmodellen. De workshops van deze track zijn speciaal gericht op producenten, leveranciers en hun klanten in de sector consumentengoederen in Gelderland (o.a. elektronica, meubels, interieuraccessoires, textiel, footwear, speelgoed, tuinproducten en verpakkingen).

Dag 1: Initiate Workshop

Tijdens de eerste dag duik je diep in het gedachtegoed van de circulaire economie. Je onderzoekt samen met de andere deelnemers hoe je tot innovatieve businessmodellen en productontwerpen komt door de toepassing van circulaire designprincipes. We starten met een inspirerende rondleiding en een serious game waarin je de voordelen van circulaire businessmodellen ervaart. In het tweede dagdeel wordt het concept van de circulaire economie geïntroduceerd en wordt uitgelegd hoe je met circulair design aantrekkelijke producten en diensten creëert voor klanten of gebruikers. Je verkent samen hoe verschillende circulaire ontwerpstrategieën daarbij ingezet kunnen worden.

Dag 2: Ideate Workshop

In de tweede sessie gaan we gericht aan de slag met de circulaire design-strategieën en businessmodellen. De benoemde kansen uit de voorgaande workshop pakken we op en verkennen we verder samen met de trainers en andere deelnemers. Kennis, kunde en creativiteit worden gebundeld om in interactieve werkvormen alle verzamelde inzichten te verwerken tot potentiële circulaire producten en diensten. Deze worden altijd gekoppeld aan een circulair businessmodel. Het levert nieuwe mogelijkheden op in een range van aanpassingen die op korte termijn gerealiseerd kunnen worden, tot volledige nieuwe concepten die de deur openen naar toekomstige circulaire diensten of aanpassingen in de keten.

Dag 3: Implement Workshop

Tijdens de laatste workshop bereid je je voor op de realisatie van circulaire producten, diensten en businessmodellen. Dit begint met het identificeren van het beste concept uit de vorige workshop. We kijken naar technische en commerciële haalbaarheid, gevolgen voor bedrijfsvoering en de circulaire impact. Je krijgt inzicht in de mogelijke consequenties en criteria van haalbaarheid. Daarna stel je een roadmap op met concrete vervolgstappen. Je verlaat de workshopserie uitgerust met de tools en kennis om je eigen organisatie te transformeren tot een circulaire koploper, met realistische concepten voor waardevolle producten en diensten.

Waarom meedoen?

  • Circulair ondernemen biedt nieuwe businesskansen.
  • Je bent voorbereid op toekomstige ontwikkelingen en regelgeving.
  • CIRCO maakt door samenwerken binnen de keten mogelijk wat voor een individueel bedrijf of ontwerper lastig of zelfs onmogelijk is.
  • Je krijgt toegang tot concreet bruikbare kennis en tools.
  • Je ontwikkelt plannen die op de korte en lange termijn realiseerbaar zijn.
  • Je vergroot je netwerk.
  • Je draagt als bedrijf bij aan de ontwikkeling van een circulaire economie.
  • Dit is een uniek project en een kans om deel uit te maken van een groep koplopers!

Praktische informatie

Voor wie?

Deze Track is bedoeld voor maakbedrijven van consumentengoederen in de provincie Gelderland. Deze editie is speciaal gericht op producenten, leveranciers en hun klanten in de sector consumentengoederen (o.a. elektronica, meubels, interieuraccessoires, textiel, footwear, speelgoed, tuinproducten en verpakkingen).
Per bedrijf doen twee personen mee, waarvan één op strategisch niveau betrokken is bij business development/marketing/sales en de ander bij design/productontwikkeling/inkoop. Aan de Track nemen tien bedrijven deel.

Data

27 november, 11 december 2019 en 8 januari 2020

Tijden

Van 13.00 tot 21.00 uur (op 8 januari tot 21.30 uur inclusief afsluitende borrel)

Locatie

Gelderland (exacte locatie nader te bepalen)

Kosten

€500,- ex. btw per bedrijf (voor 2 personen). De reguliere prijs bedraagt €2000,- ex. btw. Het gereduceerde tarief wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat en provincie Gelderland.

Trainers

Deze Track wordt geleid door CIRCO-trainers Diederik Merkens en Ellen Sillekens (Studio Sillekens).

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Franske van Duuren van Kiemt  (06 29 55 12 23) en Ruud Schuurman van RCT Gelderland (06 23 85 70 46).

Meld je hier aan!