Circulaire Safari

Een economie waarin afval niet meer bestaat en grondstoffen weer worden ingezet in de keten. Waarin energie en producten vooral hernieuwbaar zijn. Waarin menskracht, goederen en diensten optimaal worden benut. En waarin verdienmodellen om de functionaliteit draait en niet om het product.

Het Living Lab Rivierenland Circulair neemt jou mee tijdens een busreis op 22 maart 2024 naar inspirerende ondernemers en events in je eigen regio waar je kennis gaat maken met tools & hulpmiddelen waardoor jij ook sneller circulair kunt zijn.

Interesse? Meld je dan snel aan via rivierenlandcirculair.nl. Let op. Er zijn maximaal 50 plaatsen en bij een no show vragen zij een bijdrage van 50 Euro voor de gemaakte kosten.

Dit programma wordt u aangeboden door het Living Lab Rivierenland Circulair. Het Living Lab Rivierenland Circulair is een netwerk van publieke en private partijen die elkaar actief opzoeken om gezamenlijk hun ambitie voor circulair ondernemen waar te maken. Samen voor een sterke circulaire regio.

Wil je nu meer weten naar aanleiding van de safari? Stel dan je vraag via het circulair ondernemersloket op rivierenlandcirculair.nl. Een team van experts staat voor jou klaar om je verder te helpen.

Programma 22 maart

12.15u – Ontvangst met lunch bij restaurant “Uw Chef” in Tricht
In 2021 schreef woningcorporatie Kleurrijk Wonen een tender uit voor het circulair slopen en bouwen van sociale huurwoningen in de gemeente Tricht. De familiebedrijven KlokGroep, Hooijer Renkum en Emergo schreven zich onder de naam ‘Het Groene Hek’ als consortium voor deze tender in en kwamen als winnaar uit de bus. Een jaar later zijn de plannen voor 14 levensbestendige woningen en 5 gezinswoningen goedgekeurd en is de omgevingsvergunning voor het project onherroepelijk geworden. Eind 2022 zijn de werkzaamheden gestart. Vandaag gaan we kijken naar de resultaten van deze bijzondere aanbesteding.

14.00u – Ontvangst bij Van Wamel (Beneden Leeuwen)
Van Wamel heeft al 75 jaar ervaring met het ontwikkelen en fabriceren van een zeer breed gamma aan klepel- en cirkelmaaiers, versnipperaars en strokenpoetsers in eigen huis. Vandaag de dag zijn de machines in gebruik bij professionele gebruikers over de gehele wereld. Van Wamel is tevens de fabrikant van een complete lijn aanvoersystemen, sorteermachines en verpakkingsmachines voor groente en fruit. Tijdens deze safari horen we van Frank Niels hoe zij omgaan met circulariteit in de producten en diensten die Van Wamel levert.

15.45u – Ontvangst bij Van Doorn
Van Doorn ontwerpt, vormt en onderhoudt (bedrijfs-)terreinen, infrastructuur en groenvoorzieningen. Hun missie: een duurzame, mooie en veilige buitenruimte voor iedereen. En in het Ecolab borrelt het: daar bedenken en ontwikkelt Van Doorn praktische, haalbare en duurzame oplossingen voor de buitenruimte van morgen. Zo worden antwoorden gevonden op de toekomstige uitdagingen van de 21e eeuw op het gebied van klimaatadaptatie, biodiversiteit, circulariteit en energietransitie.

Hier krijgen wij een presentatie door Robert van Doorn en Christiaan de Wit met aansluitend elementen uit de voorstelling Femke Bol over de reis van haar broer Aart naar de zon. Een introductie in deze bijzondere voorstelling.

16.45u Netwerken onder het genot van een hapje en drankje

18.00u Aankomst in Tricht en einde programma

Interesse? Meld je dan snel aan voor de Safari van 22 maart!

Je kan je aanmelden via onderstaande link. Let op! Er zijn maximaal 50 plaatsen. Dit programma wordt u aangeboden door het Living Lab Rivierenland Circulair. Bij no show vragen zij een bijdrage van 50 Euro voor de gemaakte kosten.

Dit staat op de agenda

Bekijk alle evenementen