Alle evenementen

12 januari: Experttafel Global Goals Monitor

Audit en certificering Sustainable Development Goals voor mkb-ondernemers.
Samenwerking
12 januari: Experttafel Global Goals Monitor

12 januari: Experttafel Global Goals Monitor

Deze Experttafel vindt digitaal plaats. Na jouw aanmelding ontvang je uiterlijk twee dagen voor de Experttafel de laatste informatie en de link naar de online omgeving. Tot op 12 januari!


De Global Goals Monitor is een Nederlands initiatief dat bedrijven en organisaties helpt hun duurzaamheidsagenda te implementeren in het organisatiebeleid. De tool linkt de Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) ambities van het bedrijf aan de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) die zijn opgesteld door de Verenigde Naties en ondertekend door alle landen in de wereld.

Zeker nu is het van belang dat organisaties hiermee aan de slag gaan, willen we duurzaam uit de corona crises komen. Ook in regio Foodvalley gaan we hiermee aan de slag voor en met MKB en hun ketenpartners. De Global Goals Monitor is een digitale tool waar men door self-assesment kan laten zien waar het bedrijf staat in het kader van MVO en de SDG’s. Een ondernemer kan zich ook op de SDG’s laten certificeren, zodat een onafhankelijk ‘license to operate’ getoond kan worden aan ketenpartners.

André Visser, initiatiefnemer van de Global Goals Monitor, vertelt tijdens deze Experttafel hoe ondernemers met de Global Goals Monitor aan de slag kunnen en wat het traject inhoudt. Daarnaast delen twee ondernemers uit de regio hun ervaring met de Global Goals Monitor. Mondial Movers deelt hun ervaring met het Keurmerk Sociale Onderneming. Roldo Rent is partner met Mondial Movers om zo hun belangen in de keten te borgen. Ook Roldo Rent is Keurmerkhouder bij KSO. Roldo Rent verhuurt boxen en rollende containers voor de verhuiswereld en in zorglogistiek in geheel Europa met vestigingen in Duitsland, België, Oostenrijk en Zwitserland.

Heb jij als ondernemer ook de ambitie om je duurzaamheidsagenda te
implementeren in je organisatiebeleid? Meld je dan aan voor deze Experttafel!

Deelname aan de Experttafel is gratis. Aanmelden voor 10 januari. Vol = vol!

Programma

15:00 uur   Digitaal ontvangst door innovatiemakelaar Sina Salim
15:05 uur   Introductie Global Goals Monitor door André Visser (Keurmerk Sociale Onderneming)
15:30 uur    Traject Mondial Movers door directeur Marcel de Waal
15:45 uur    Traject Roldo Rent door directeur Gerard Geijtenbeek
16:00 uur   Interactieve sessie: jouw vragen over de Global Goals Monitor
16:30 uur   Afsluiting

Dinsdag 12 januari 2020
15:00 uur – 16:30 uur


 

 

 

 

 

 

Deze Experttafel is een project binnen de Strategische Agenda van Regio Foodvalley en wordt mede mogelijk gemaakt door RCT Gelderland, Provincie Gelderland, Regio Foodvalley, VNO-NCW VeluweVallei en Federatie Ondernemerskringen Valleiregio.

Logo provincie gelderland

Logo van Regio FoodValley

Logo van VNO-NCW

Logo FOV