Experttafel Strategisch Design Thinking

Of: kruip in de huid van de klant

Datum: 19 september 2023
Aanvang: 16:00 uur, einde 18:00 uur
Locatie: PERFECT – Van Wamel BV, Energieweg 1, 6658 AE Beneden-Leeuwen

2B Conveyor Systems B.V. produceert transportsystemen die worden gebruikt in assemblagelijnen in Food en Farma. Deze systemen zorgen voor het transport tussen de onderdelen van de assemblagelijn. In de praktijk beschouwen hun klanten de transportsystemen vaak eerder als een kostenpost dan als toegevoegde waarde. Dit kan 2B in de toekomst kwetsbaar maken en dus zette het bedrijf de methodiek van design thinking in om erachter te komen hoe ze echt waardevolle oplossingen kunnen leveren.

Het belangrijkste van design thinking is dat je als het ware in de huid van de klant kruipt. Zo gaat 2B Conveyor Systems op bezoek bij de belangrijkste klanten, om erachter te komen wat hun vragen zijn, waarmee zij geholpen zijn en hun kijk te vernemen op de toegevoegde waarde van de transportsystemen. Zo ontdekken ze dat juist hun systemen een grote bijdrage kunnen bieden aan de totale efficiency van de productielijn, en daarmee dus veel waarde kunnen toevoegen. En met die kennis gaan ze zich nu verder ontwikkelen en hierbij de juiste partners zoeken.

Design Thinking is een methodiek die bij veel complexere vraagstukken gebruikt kan worden. Zo is er een bedrijf in luchtbehandeling dat deze methodiek inzet voor een circulair vraagstuk; hoe kunnen de luchtkanalen na einde leven toch opnieuw ingezet worden?

Juist omdat design thinking zo breed gebruikt kan worden, is deze voor veel bedrijven interessant. Daarom gaan we er tijdens de experttafel op 19 september mee aan de slag. Grofweg bestaat de methodiek uit een aantal stappen: empathie, verdiep je in de klant (customer journey), tot welke kernvragen leidt dit, over die vraag ga je met elkaar ideeën genereren, die leiden uiteindelijk tot de ontwikkeling van prototypes die je gaat testen.

Herken jij je als ondernemer in de uitdagingen? Ben je benieuwd wat klant centraal werken voor jouw onderneming kan betekenen? Dan is deze experttafel voor jou.

Programma

16.00 uur: Ontvangst door Toine Straatman (Metaalunie) en Ruud Schuurman (RCT).
16.15 uur: Strategic Design Thinking – overzicht van bewezen effectieve aanpak. Door Merijn Neeleman (Neeleman Innovation)
16.45 uur: Design Thinking in de praktijk: 2B Conveyor Systems. Door Gijs Driessen (CEO) en Dries Dekker (CTO).
17.10 uur: Discussie: Hoe kun je Design Thinking toepassen op vraagstukken rond circulariteit? Ingeleid met een voorbeeld case.
17.30 uur: Borrel

Deelname aan de experttafel is gratis. Aanmelden voor 18 september via het aanmeldformulier op deze pagina.
Vol = vol!


De experttafel wordt mede mogelijk gemaakt door de Koninklijke Metaalunie, RCT Gelderland, Provincie Gelderland. Deze experttafel wordt georganiseerd in samenwerking met Neeleman innovation, 2B Conveyor Systems B.V