Alle evenementen

Gelderland voor Afrika

In onze agenda vind je inspirerende activiteiten voor ondernemers in de maakindustrie.
Samenwerking
Gelderland voor Afrika

Gelderland voor Afrika

Gelderland voor AfrikaSamen met AIM (Africa in Motion), SHR/SKH en RCT Gelderland nodig ik u graag uit voor een bijenkomst welke op 14 maart 2017 wordt georganiseerd over een uniek project. “Gelderland voor Afrika” waarin de Gelderse meubelindustrie en houtverwerkende bedrijven gekoppeld worden aan de mogelijkheden in Afrika.

Afrika is een uiterst kansrijke markt met groeipotentieel, gezien de sterk groeiende middenklasse, de beschikbaarheid van grondstoffen, relatief beperkte concurrentie en de lage instapkosten. Ter vergelijking: er zijn negen Afrikaanse landen met een hoger BNP dan China en vier landen met een hoger BNP dan Brazilië. Van de tien snelst groeiende economieën, bevinden zich er zeven in Afrika. Van de negenenveertig landen in sub-Sahara Afrika is minstens de helft commercieel interessant voor Nederlandse bedrijven. Dit besef is echter nog niet overal doorgedrongen. Van de beursgenoteerde ondernemingen uit Nederland die actief zijn in opkomende markten, richt slechts een derde zich op sub-Sahara Afrika.

Africa in Motion heeft tot doel deze verbinding te leggen.

Graag willen wij met u, Gelderse ondernemers uit de houtverwerkende industrie, de kans verkennen voor uw onderneming in Afrika. Dat doen we zoals gezegd op dinsdag 14 maart vanaf 13.00 uur bij SHR/SKH in Wageningen.

Het programma bestaat uit een een introductie van het project, een verkenning van de mogelijkheden voor uw organisatie en een rondleiding door de labs van SHR. 

De ingrediënten voor een succesvolle samenwerking en voor nieuwe business zijn aanwezig. Is dit ook iets voor uw organisatie? Meld u dan hier aan!

SHR Wageningen

 

Dit staat op de agenda

Bekijk alle evenementen