INDUSTR_I4.0 investeert in digitalisering van het mkb in Nederlands-Duitse grensregio

Nieuw Europees project biedt subsidie voor haalbaarheidsstudies en innovatieprojecten

Het ‘kleinprojectenfonds’ INDUSTR_I4.0 gaat de digitale transitie binnen de maakindustrie in het volledige Nederlands-Duitse grensgebied versnellen. Het project richt zich daarbij niet op de koplopers, maar juist op de groep mkb-ondernemingen die daarop volgt: het peloton. De focus ligt op de adoptie en implementatie van digitale technologie om zo innovaties bij het mkb te versnellen. INDUSTR_I4.0 wordt ondersteund door het Interreg VI programma Duitsland-Nederland. Oost NL voert het project uit. Vanaf medio april 2024 is het voor ondernemingen mogelijk subsidie aan te vragen voor haalbaarheidsstudies en innovatieprojecten. In totaal is daarvoor 10 miljoen euro beschikbaar. INDUSTR_I4.0 loopt van 2024 tot en met 2027.

Officiële lancering bij Digital Summit Euregio

INDUSTR_I4.0 gaat officieel van start op 17 april 2024 tijdens de Digital Summit Euregio in Münster. Vanaf dat moment is het mogelijk om een aanvraag in te dienen voor haalbaarheidsstudies en innovatieprojecten met een omvang tot 100.000 euro per project.

Wil je meer weten over de lancering van INDUSTR_I4.0 en de precieze voorwaarden van het project, kijk op de website van Oost NL en hou de berichtgeving in de gaten.

Dit staat op de agenda

Bekijk alle evenementen