Alle evenementen

Infobijeenkomst New Engineers op 19 april

In onze agenda vind je inspirerende activiteiten voor ondernemers in de maakindustrie.
Samenwerking
Infobijeenkomst New Engineers op 19 april

Infobijeenkomst New Engineers op 19 april

new-engineersNew Engineers: het initiatief om hoogopgeleid technische talent voor de industrie te vinden, verder te ontwikkelen en behouden. Om een goede indruk te krijgen waar deze post-bachelor opleiding voor staat, en wat je er als bedrijf aan hebt, organiseren we een bijeenkomst voor de industrie van de Stedendriehoek en Achterhoek.

Deelnemende bedrijven en geïnteresseerde bedrijven komen 19 april samen bij VDL Weweler.
Je kunt dan beoordelen of je via New Engineers nieuw talent wilt vinden en/of je zittende medewerkers die klaar zijn voor een volgende stap wilt laten instromen.
Bedrijven en studenten die nu al deelnemen aan New Engineers vertellen over hun ervaringen zodat je informatie uit eerste hand krijgt.

New Engineers, een particuliere masteropleiding voor technici op HBO/universitair niveau, gericht op ondernemende talentvolle engineers met een creatieve mindset.

Het bijzondere van deze opleiding is dat bedrijven en studenten samen aan de wieg hebben gestaan van het ontworpen opleidingsprogramma. Daardoor is de opleiding geworteld in de praktijk en komt tegemoet aan de behoeften van het bedrijf en de studenten. Studenten en bedrijven bepalen namelijk samen de inhoud en de vorm van de lesweken. Er worden experts bij de lessen gezocht en niet de lessen bij de experts. Het heeft ook meer de vorm van een studie-traineeship. Gedurende het studiejaar volgen student-trainees 8 opleidingsweken verspreid over het jaar. Daarnaast werken ze aan een bedrijfsproject met impact. De opleiding is zowel voor technisch talent als voor bestaande medewerkers. En de ervaring van het 1e jaar leert dat een combinatie van beiden ook bijzonder goed werkt.
Voor 2017/18 willen we ook een lichting van bedrijven/studenten in Stedendriehoek & Achterhoek realiseren. Nadere informatie over werkwijze, samenwerking en curriculum is te vinden op de website www.newengineers.nl.

Waar: VDL Weweler, Apeldoorn
Wanneer: 19 april, 16.00-18.00 uur
Wat:  Korte kennismaking en rondleiding VDL Weweler, Introductie New Engineers, Uitgebreide Q&A ronde met bedrijven en studenten

VDL Weweler, Apeldoorn

Dit staat op de agenda

Bekijk alle evenementen