Alle evenementen

Innovatiereis Boston en New York

In onze agenda vind je inspirerende activiteiten voor ondernemers in de maakindustrie.
Internationalisering
Innovatiereis Boston en New York

Innovatiereis Boston en New York

Boston New YorkMet collega-ondernemers uit de maakindustrie naar de ‘Number 1 startup hub’ in Amerika, Boston! En naar ‘unicorns’ in de stad met de snelst groeiende techsector, New York.

Tot voor kort werd bij startups en tech innovatie in de eerste plaats vooral gedacht aan Silicon Valley. Recent hebben echter
ook Boston en New York aan de Amerikaanse oostkust zich ontpopt als absolute hotspots op dit gebied. Boston heeft al jarenlang een sterke reputatie op het gebied van robotica en
werd door de Amerikaanse kamer van koophandel dit jaar zelfs aangewezen als nr.1 startup hub in de Verenigde Staten.

Ook New York maakt een sterke ontwikkeling door. Hoewel de stad nog niet op het niveau van Silicon Valley verkeert, kijken techbedrijven niet alleen meer naar New York als een plek om geld op te halen of een marketingbureau te vinden. Tussen 2007 en 2015 groeide het aantal banen in de techsector met 70%, naar een totaal van 170.000. In 2016 werd de waarde van 12 bedrijven in New York geschat op meer dan 1 miljard dollar – zogeheten unicorns – hetgeen er maar liefst 75% meer waren dan in 2014 nog het geval was.

Beide steden hebben met Silicon valley gemeen dat er een groot netwerk van hoogwaardige universiteiten en onderzoeksinstellingen in de nabijheid zijn. De meest beroemde hiervan is het in Boston gelegen MIT, maar ook Harvard en Columbia zijn gerenommeerde instituten. Deze combinatie zorgt voor een zeer interessante mix die voor ondernemers zonder meer het bezoeken waard is.

Boston / New York

Dit staat op de agenda

Bekijk alle evenementen