Alle evenementen

Met RCT Gelderland naar Silicon Valley!

In onze agenda vind je inspirerende activiteiten voor ondernemers in de maakindustrie.
Internationalisering
Met RCT Gelderland naar Silicon Valley!

Met RCT Gelderland naar Silicon Valley!

RCT Gelderland organiseert van 13 t/m 19 november een studiereis naar Silicon Valley!

Afgelopen november nam ik deel aan een innovatie/studiereis naar Silicon Valley. Een zeer inspirerende reis met 20 ondernemers naar een regio waar alles draait om innovatie, nieuwe- en disruptieve technologieën en radicaal andere businessmodellen. We hebben een groot aantal grotere- en kleinere bedrijven en kennisinstellingen zoals Stanford University bezocht.Silicon Valley

De reis was zo leerzaam en inspirerend dat ik heb besloten om samen met een aantal partners opnieuw een innovatiereis naar Silicon Valley te organiseren. Die partners zijn Leap, the innovation agency, Chematronics en MeetIn. Deze keer rond het thema Smart Industry en bedoeld voor ondernemers uit de industrie en ICT. Juist omdat die 2 sectoren elkaar nodig hebben om de kansen te pakken die Smart Industry biedt.
Indien u interesse heeft maar eerst nog enkele vragen beantwoord wil krijgen, dan kunt u vanzelfsprekend contact met mij opnemen.

Ik kijk er naar uit om deze inspirerende reis met u te maken!

Met vriendelijke groet,
Joost Bouman
Innovatiemakelaar RCT Gelderland
regio Arnhem-Nijmegen-Rivierenland
Joost@RCTGelderland.nl
06 – 53 67 29 33

Programma

We bezoeken een aantal bekende- en grote bedrijven, maar ook de start-ups die werken aan de innovaties van de toekomst. Belangrijke thema’s zijn onder andere:

  • Smart Industry
  • Ondernemerschap
  • Sensortechnologie
  • Robotisering
  • Cloud
  • Internet of Things
  • Big Data
  • Innovatieve businessmodellen
  • Leren van innovaties in andere sectoren en branches
  • Financiering van innovatie.

Na deze week weet u zelf het antwoord op de vraag waarom Silicon Valley zo’n beetje alle grote technologische innovaties en snelgroeiende bedrijven van de laatste tientallen jaren huisvest. Gedurende de gehele week zal er tussen de bedrijfsbezoeken door tijd ingeruimd worden voor gezamenlijke reflectie en zullen de organisatoren vanuit hun verschillende expertises en ervaringen inhoudelijk ingaan op de toepassing van innovatie in de context van het Nederlandse MKB. Voor een uitgebreide beschrijving van het programma verwijs ik u naar de bijlage.

Ondernemend gezelschap

Samen met u willen we ons een week lang verdiepen in innovatie. Het wordt een studiereis met een intensief programma. De reis is exclusief voor directeuren en/of eigenaren van innovatieve bedrijven uit de maakindustrie en ICT. De reis is volledig verzorgd. Vluchten, hotels, diners en bedrijfsbezoeken worden voor u georganiseerd. U hoeft nergens aan te denken zodat u zich volledig kunt concentreren op het inhoudelijke programma. De reis vindt plaats van zondag 13 november tot en met vrijdag 18 november (terugkomst Nederland op zaterdag 19 november). De prijs voor deze reis is € 4.700,- all-in. Er zijn slechts 20 plaatsen beschikbaar, dus schrijf u snel in via http://bit.ly/1TfRZiy

Silicon Valley

Dit staat op de agenda

Bekijk alle evenementen