Alle evenementen

3 juli: Smartcafé in Nunspeet

Slim

3 juli: Smartcafé in Nunspeet

Op woensdag 3 juli, van 15.30 tot 18.00 uur, staat het volgende Smartcafé gepland. Dit keer zijn we te gast in Rookoven.com te Nunspeet.

We horen het zo vaak: technologie gaat razendsnel en kost banen. Het eerste is waar, het tweede lang niet altijd. Bovendien blijft een belangrijke reden om te kiezen voor technologische innovatie onderbelicht: verhoging van de arbeidsproductiviteit.

Over een hogere arbeidsproductiviteit en technologie die banen schept en ons werk ondersteunt gaat het Smartcafé in Nunspeet. Aan tafel zitten onder meer: AWL Techniek, Twinsense360 en Gibas Automation. Deze bedrijven worden geïnterviewd door innovatiemakelaar Marieke op de Weegh over de kansen van mensgerichte technologie.

Innovatie een must

De vergrijzing slaat toe en het aantal jongeren dat op de arbeidsmarkt verschijnt neemt af. Er zijn straks te weinig ‘handjes’. Daar komt bij dat in veel West-Europese landen de regels en rechten arbeid relatief duur maken. Als we desondanks concurrerend willen blijven op de wereldmarkt is verhoging van de arbeidsproductiviteit de enige oplossing en dat betekent automatiseren en robotiseren. Technologische innovatie is voor heel veel bedrijven dus een must, de maakindustrie voorop.

Nieuwe functies

Door de inzet van technologie worden functies niet alleen overbodig. Er komen ook nieuwe functies bij, maar technologie helpt evenzeer om het werk gemakkelijker te maken. Zo kan de inzet van augmented reality het inwerken van nieuwe mensen aan de productielijn aanzienlijk bekorten. Daarnaast zorgt de VR-bril er voor dat mensen werk kunnen uitvoeren, zonder daarvoor de vereiste competenties te hebben. Op die manier worden nieuwe arbeidskrachten ontsloten, zoals mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

In gesprek

Over de zojuist genoemde kansen van mensgerichte technologische gaat Marieke op de Weegh met de drie bedrijven in gesprek. Daarnaast spreken we hierover veel uitvoeriger met de deelnemers in de zaal en enkele aanwezige experts. Dat kan ook goed, omdat er geen permanente filmopnamen meer worden gemaakt, zoals bij de eerdere Smartcafés wel het geval was. Na afloop kunnen de aanwezigen onder het genot van een drankje en een hapje met de experts verder praten.

Datum: 3 juli 2019
Locatie: Rookoven.com, Nijverheidsweg 4 in Nunspeet
Tijd: 15:30 – 18:00 uurKlik hier voor de route

 

 

 

Dit staat op de agenda

Bekijk alle evenementen