Symposium ‘Het kan wél!’ – Alternatieve eiwitten

De vraag naar duurzame en plantaardige eiwitten groeit razendsnel. De volgende editie van de inspirerende reeks “Het kan wél!”, georganiseerd door Innovatiehuis Noord-Veluwe en RCT Gelderland, staat daarom in het teken van de eiwittransitie. We laten zien hoe ondernemers hier volop kansen benutten.

We zijn deze keer te gast bij Bieze Food Solutions, een van de VIP(Veluwse InnovatiePrijs)-kandidaten met hun innovatieve hybride Griekse stijl yoghurt ‘Nieuwe Morgen’ (70% dierlijk en 30% plantaardig). Directeur Remko Veltien vertelt over hun visie en ervaringen.

Daarnaast spreken:
Wietske Eilander, Business Development Manager bij Rabobank, over Plant Protein Forward — een project dat de opschaling van lokaal geteelde plantaardige eiwitten, zoals edamame, stimuleert.

Jaap Korteweg, oprichter van De Vegetarische Slager en nu CEO van Those Vegan Cowboys, die kaas wil maken – maar dan zonder koe.

Een inspirerend programma dus, met:

  • Nieuwe inzichten en concrete praktijkvoorbeelden
  • Een exclusief kijkje bij koplopers in de eiwittransitie
  • Netwerkmomenten met gelijkgestemde ondernemers
  • Afsluitende borrel met heerlijke plantaardige hapjes

Wanneer

Donderdag 6 november 2025
15.00 – 17.30 uur

Locatie

Bieze Food Group
Rijnerf 2C
3861 PV Nijkerk

Meld je vandaag nog aan en ontdek meer over de kansen en ontwikkelingen binnen de groeiende eiwittransitie

Dit staat op de agenda

Bekijk alle evenementen