Alle resultaten

2020: ramp- of kansjaar?

RCT Gelderland publiceert jaarschrift 2020
Samenwerking

2020: ramp- of kansjaar?

Voor velen was 2020 een rampjaar. Dan hebben we het niet alleen over de mensen die corona opliepen, daar heel ziek van werden of zelfs aan overleden. We hebben het ook over de ondernemers wiens onderneming het loodje legde: in de retail, evenementenbranche of horeca. Tegelijkertijd was voor grootwinkelbedrijven en de tech-ondernemers 2020 een topjaar. De impact van de coronacrisis is enorm, ook op ondernemers uit de maakindustrie. Het vormt om die reden het thema van het jaarschrift 2020 van RCT Gelderland.

Het jaarschrift opent met een uitgebreid artikel over trends in de maakindustrie. Ervaren ondernemers zoals Piet Mosterd van AWL-Techniek, Jan van Os van ATAG en Bas Lieftink van Limach spreken zich uit over de, mede door de coronapandemie toenemende, rol van digitalisering, supply chain, thuiswerken en servitization. De zes innovatiemakelaars van RCT Gelderland volgen de ontwikkelingen op de voet, zodat ze bedrijven kunnen ondersteunen bij innovatievraagstukken over slim, sociaal en schoon ondernemen. Ze werken vraaggestuurd. “Het unieke aan ons is, dat we niet vanuit een bepaald concept of volgens een vast format werken. Wij kijken elke keer naar de vraag van de ondernemer en wat hij nodig heeft om een stap verder te komen’, legt innovatiemakelaar Marieke op de Weegh in dit jaarschrift uit.

Hoe dit uitpakt, vertellen zes ondernemers die – soms jaren geleden – een duwtje in de rug kregen. Ze hebben de ondersteuning, bijvoorbeeld in de vorm van een voucher, ervaren als stimulerend. RCT Gelderland bracht ze in contact met de juiste partijen en door de laagdrempeligheid konden ondernemers sneller innoveren.

https://www.rctgelderland.nl/rct-gelderland-jaarschrift-2020

Interessant zijn ook de verhalen van ondernemers die in 2020 direct hun technieken inzetten voor nieuwe toepassingen die direct bijdragen aan de corona-aanpak. CCC Projects & Engineering was bijvoorbeeld betrokken bij de ontwikkeling van een apparaat dat de menselijke handeling bij beademing kan overnemen. Auping ging naast matrassen ook mondkapjes maken. Productiebedrijf De Kat Tooling & Moulding ontwikkelde razendsnel speciale spatbrilhouders voor zorginstellingen. Met het jaarschrift 2020 legt RCT Gelderland verantwoording af over de inzet in het afgelopen jaar én hoopt het anderen te stimuleren te blijven innoveren.

Bekijk alle resultaten