Alle resultaten

AI in de Maakindustrie: Een praktische AI benadering in de Achterhoek”

Samenwerking
AI in de Maakindustrie: Een praktische AI benadering in de Achterhoek”

AI in de Maakindustrie: Een praktische AI benadering in de Achterhoek”

RCT Gelderland organiseert in de Achterhoek samen met het CIVON technologiesessies. Deze richten zich onder andere op de toepassing van Artificial Intelligence (AI) in de maakindustrie. Deze sessies komen voort uit de toenemende belangstelling voor AI in het bedrijfsleven, mede gedreven door de opkomst van technologieën zoals Chat GPT.

In de maakindustrie beginnen bedrijven de waarde van AI te zien, zowel in individuele initiatieven van werknemers als in organisatiebrede strategieën. Sinds juni hebben voorlopers in de maakindustrie de mogelijkheden van AI verkend, wat heeft geleid tot een groep ondernemers die gezamenlijk leren en groeien, met al een eerste masterclass achter de rug.

In de Achterhoek zijn verschillende leerkringen rondom Artificial Intelligence actief. Wil je hierop aanhaken? Lees verder.

De technologiesessies bieden een platform voor maakbedrijven om ervaringen uit te wisselen over AI-toepassingen. Het gaat hierbij om praktische toepassingen zoals onderhoudsplanning, marketing, het gebruik van chatbots, kwaliteitscontrole, veiligheidsvraagstukken, en het integreren van AI in de bedrijfscultuur.

Voor maakbedrijven die interesse hebben om deel te nemen aan deze AI-sessies, of meer willen weten over wat er voor hun sector in de Achterhoek is georganiseerd, kunnen contact opnemen met Harold Vulink, innovatiemakelaar bij ACT/RCT Gelderland. Deze sessies zijn een kans voor bedrijven om te leren van en te groeien met AI, een belangrijke stap in de evolutie van de maakindustrie in de regio.

Bekijk alle resultaten