Alle resultaten

Alleen ga je sneller, samen kom je verder.

Welke ontwikkelingen zijn trending? Is er een nieuwe aflevering van Smartcafé beschikbaar? Wat gebeurt er in mijn regio op het gebied van innovatie? Lees hier het nieuws van RCT Gelderland!
Samenwerking

Alleen ga je sneller, samen kom je verder.

jaaroverzicht RCT GelderlandHet eerste jaarschrift van RCT Gelderland is uit. In deze publicatie blikken de Regionale Centrale voor Technologie terug op 2016. In dat jaar hebben ze een kleine 900 bedrijven gezien, waarvan het overgrote deel in de maakindustrie en zijn er mede door toedoen van de stichting een kleine 300 bedrijven met elkaar of met andere organisaties gaan samenwerken, met als doel om tot innovaties te komen.

 

In het eerste jaarschrift wordt, naast de al genoemde feiten en cijfers, uitgebreid stilgestaan bij enkele resultaten van het makelen en schakelen. Dat levert enkele mooie voorbeelden op, zoals de ontwikkeling van de boorrobot. Twee bedrijven bijna tegenover elkaar gelegen in Elst. De een is gespecialiseerd in de inrichting van winkelpanden, de ander is een machinebouwer. Ze kennen elkaar niet, totdat de innovatiemakelaar ze met elkaar in contact brengt. Inmiddels werken ze samen aan de ontwikkeling van een boorrobot, die inrichting van nieuwe winkelvestigingen aanzienlijk moet gaan versnellen, omdat de robot straks de duizenden gaten automatisch gaat boren. Een mooi voorbeeld van innovatie, waarvan er in het jaarschrift meer te vinden zijn. Het jaarschrift heeft als titel meegekregen: “Alleen ga je sneller, samen kom je verder,” omdat in 2016 het thema makelen en schakelen is. Een hoofdactiviteit van de innovatiemakelaars.

download hier de jaarpublicatie 2016

Bekijk alle resultaten