Alle resultaten

Anderhalve meter

Met in deze editie onder andere: Circulair verkeersbord wint Veluwse Innovatieprijs | Inspirerend boek over cleantech | Bedrijf uit Velp oogst lof met spatbrillen | CIRCLES organiseert Gelderse Innovatie Top 20
Samenwerking
Anderhalve meter

Anderhalve meter

Anderhalvemetersamenleving. Hét woord van 2020. Niet verwonderlijk na dit bizarre jaar. Innovatiemakelaar Jan-Willem Vos heeft vijf blogjes geschreven over leven tijdens corona. Hierin staat hij stil bij thuiswerken, vervoer, sport en de gevolgen voor economie en samenleving. De blogjes zijn de komende weken terug te vinden op Linkedin.

In de laatste blog, die eind deze maand verschijnt, vraagt hij zich af: “Als we eenmaal door massale vaccinatie groepsimmuniteit hebben, hoeven we dan niet meer bang te zijn voor besmetting, keren we dan terug naar begin 2020 en gaat leven verder zoals het toen was?” Hij vermoedt van niet. Hij noemt een paar voorbeelden:

  • Digitalisering was al in volle gang, maar heeft een stevige impuls gekregen door corona. Zo zijn nogal wat ondernemers bezig met remote business, waarbij de klant zelf zijn of haar producten online bestelt en soms ook samenstelt.
  • Vóór corona gebeurde het mondjesmaat: de productie van kritische onderdelen terughalen van Azië naar Europa of zelfs Nederland. Nu we dit voorjaar hebben ervaren wat het betekent als de grenzen dichtgaan, wordt kennis over je eigen supply chain belangrijker. Die kennis is nodig om te beslissen of je de productie van sommige onderdelen dichterbij laat uitvoeren.
  • Af en toe een dagje thuiswerken speelde ook al vóór corona, maar prettig vonden de werkgevers dat vaak niet. Corona heeft laten zien dat voor nogal wat functies thuiswerken goed mogelijk is. “Ik verwacht daarom dat dit voor een deel zal blijven. Een aardige bijvangst is dat de files hierdoor zullen afnemen”, aldus Jan-Willem Vos.

Hij eindigt de laatste blog met de wens dat de anderhalvemetersamenleving snel verdwijnt en we elkaar weer kunnen aanraken en knuffelen. Zijn nieuwjaarswens voor 2021 is dan ook: ik wens iedereen een knuffelig en gezellig 2021 toe. 

Lees al zijn blogs de komende weken op LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/rct-gelderland/

Dit artikel is gepubliceerd in Update 6 – december 2020. Bekijk hier alle verhalen uit de Update.

Bekijk alle resultaten