Alle resultaten

Avantes gaat altijd tot het uiterste

Een speciale editie van de Update, geheel gewijd aan het event Nieuwe Tijden. Met: Nieuwe Tijden inspireert ondernemers | Avantes gaat altijd tot het uiterste | Hoe Michiel Muller markten op de kop zet | Smart Café Special | Blog door Jan-Willem Vos: Gaaf!
Slim
Avantes gaat altijd tot het uiterste

Avantes gaat altijd tot het uiterste

Wat hebben de smartphone, zonnepanelen en een hartaanval met elkaar te maken? Dat werd duidelijk in de presentatie van Benno Oderkerk, CEO van Avantes en tevens bestuurslid van RCT Gelderland tijdens Nieuwe Tijden op 1 november in Nijmegen.

Oderkerk begon zijn bedrijf in een schuur in Eerbeek, inmiddels heeft hij meer dan honderd medewerkers in Apeldoorn en verkoopkantoren in de Verenigde Staten, Azië en het Verenigd Koninkrijk.

Droom

Oderkerk had een droom, vertelde hij aan het gretige publiek. Hij droomde ervan dat hij een waarschuwing kan krijgen wanneer hij bijvoorbeeld over een half uur een hartaanval krijgt. Daardoor kan medische hulp eerder en preventief worden ingeschakeld wat erger kan voorkomen. De techniek is er al: spectrometers kunnen aan de hand van één druppeltje bloed een diagnose stellen en iets voorspellen over je gezondheid. En dat is waar Avantes op inzet. „Wij verrijken het leven van de mensheid, met techniek die ervoor zorgt dat we langer kunnen leven. Daardoor focussen we continu op innovaties”, legde Oderkerk uit.

Spectrometer

Een spectrometer is een apparaatje dat aan de hand van (parallel)licht metingen verricht. Dit kan op uiteenlopende manieren worden gebruikt, zoals genoemd om medische diagnoses te stellen, maar ook bij de productie van zonnepalen om te onderzoeken of de efficiëntie kan worden verbeterd, en om bijvoorbeeld luchtverontreiniging en stikstof te meten. De producten van Avantes worden wereldwijd gebruikt. „De wereldspelers zijn klant van Avantes”, sprak hij trots.  „Ons succes zit hem er in dat wij altijd tot het uiterste gaan.”

Benno Oderkerk Avantes tijdens Nieuwe Tijden

Bekijk alle resultaten