Alle resultaten

Bureau SEP – Innovatieve tegels voor het schoolplein

RCT Gelderland brengt ondernemers in contact met elkaar en met kennisinstellingen om hun innovatie verder te ontwikkelen. Dikwijls is een financiële ondersteuning in de vorm van een voucher daarbij nodig. Lees bij 'Resultaten' waar dit toe kan leiden...
SamenwerkingRivierenland

Innovatieve tegels voor het schoolplein

Door: Bureau SEP
Samenwerking met: Studio Stein en spuitgietbedrijf Hollarts Kunststoftechniek
Rol RCT Gelderland: bemiddeling, verbinding, innovatievoucher

Dorith Schute is, eigenaar van Bureau Sep, producent van multifunctionele speel-, leer- en sportpleinen voor scholen en openbare buitenruimtes. Zij, ontwikkelde een kunststof tegel die bovenop bestaande schoolpleinen kan worden aangebracht. Hiermee kunnen patronen voor bijvoorbeeld sport- en spelsituaties worden aangebracht. Dorith stak veel tijd in samenwerking met Aziatische leveranciers, maar zonder bevredigend resultaat.

Made in Gelderland in plaats van Made in Azië

Doordat Bureau SEP koos voor een slim ontwerp en een gespecialiseerd spuitgietbedrijf worden de tegels niet meer in Azië geproduceerd. Deze innovatieve en hoogwaardige tegels komen ‘gewoon’ uit Gelderland.

Verbinding met experts uit de regio

Onderzoek naar samenwerkingspartners in de regio – samen met RCT Gelderland – en een innovatievoucher zorgden voor de gewenste samenwerking. Inmiddels zijn de SEP-epcourts in diverse maten en kleuren leverbaar.

Dorith Schute: ‘We konden maar moeilijk de juiste leveranciers vinden. Op dat moment kwam Joost Bouman bij ons langs. Hij bracht ons in contact met Studio Stein en met Hollarts. Daarna ging de bal rollen zoals wij dat wilden. Inmiddels hebben we drie succesvolle pilots met de SEP-epcourt gedraaid en krijgen we vele orders binnen. Ik ben heel blij met dat duwtje in de rug.’

Bekijk alle resultaten