Alle resultaten

Cobot opleidingen van start

Welke ontwikkelingen zijn trending? Is er een nieuwe aflevering van Smartcafé beschikbaar? Wat gebeurt er in mijn regio op het gebied van innovatie? Lees hier het nieuws van RCT Gelderland!
Samenwerking

Cobot opleidingen van start

cobot opleidingIn het Icer in Ulft is gestart met het opleiden van 4e jaars Mechatronica MBO studenten voor de Cobot-pool. De cobot-pool is een initiatief van het Civon, Graafschap College, het RCT en bedrijven waar de cobots in een experiment setting zullen worden ingezet. Begeleiding van de studenten vind plaats door de leraren van het Graafschapcollege; Jens Beekman en Coen Scharenborg.

 

De cobotpool biedt bedrijven op een laagdrempelige manier de mogelijkheid te experimenteren met cobots. Cobots zijn collaborative robots; oftewel samenwerkende robots. Doordat een combi is gemaakt met het onderwijs leren zowel bedrijven als onderwijs omgaan met de Sawyer en UR-5 cobot. In een periode van 10 weken; met als start 13 nov. 2017 maken leerlingen en bedrijven de opgaves compleet waarin cobot’s beproefd worden binnen de bedrijven. Samenwerkende bedrijven zijn: Corthogreen, Ubbink, Ulamo en van Raam.

Heb je vragen over de cobotpool; neem gerust contact op met Harold Vulink. Innovatiemakelaar ACT. ACT is 1 van de 7 regio’s van RCT Gelderland.

Bekijk alle resultaten