Cobotpool, ook iets voor uw bedrijf?

Robot complete, cobotpoolSamen met het CIVON (Centrum voor Innovatief Vakmanschap Oost Nederland) is het RCT een cobotpool gestart. In deze pool krijgen maakbedrijven op een laagdrempelige manier de kans met een cobot een experiment te starten in hun bedrijf. Een cobot is een zogenaamde collaborative robot. Een robot die zonder kooi of verdergaande beschermingsmiddelen in te zetten is naast de mens.

Een cobot iets voor uw bedrijf? De cobot is een robot die dicht bij de mens kan werken (sensoren houden in de gaten dat er geen botsingen komen of dat ze niet “doorduwen” bij een botsing) en ze zijn makkelijker te programmeren. Je kunt ze bij de hand nemen om het voor te doen of programmeren wordt simpelweg het achter elkaar plaatsen van pictogrammen. En niet te vergeten ze worden steeds goedkoper en zijn steeds vaker rendabel in te zetten.

In deze gecreëerde cobotpool zijn we gestart met een 4 tal bedrijven de kans te geven om met een 2 tal cobots kennis te maken, namelijk de sawyer zie http://www.rethinkrobotics.com/sawyer/ en de universal robot 5 zie https://www.universal-ro- bots.com/nl/producten/ur5-robot/

De aanpak

  • Bedrijven krijgen de beschikking om te oefenen met beide bovengenoemde cobots. Ieder voor een periode van 5 weken.
  • Het oefenen wordt begeleidt door een tweetal studenten MBO nivo 4 mechatronica en een leraar
  • Er is tevens de mogelijkheid studenten aanvullend een stage plaats aan te bieden.
  • Doel is dat aan het eind van deze periode bedrijven inzicht hebben over de technische haalbaarheid van de inzet van cobots.
  • De 4 deelnemende bedrijven delen onderling de ervaringen dmv bedrijfsbezoeken aan de pilots.

Looptijd: 13 nov 2017 – 13 juli 2018.

Heb je vragen over de cobotpool? Neem contact op met Harold Vulink 06 3098 4986 of mail: harold@rctgelderland.nl.

Bekijk alle resultaten