Makkelijk bermen maaien

Greenstopper maaienDoor: Bordbusters
Samenwerking met: spuitgietbedrijf Hollarts Kunststoftechniek
Rol RCT Gelderland: bemiddeling en verbinding

Het maaien van bermen is vaak lastig vanwege de palen, verkeersborden, lantaarnpalen, hectometerpaaltjes, et cetera. De wegbeheerder kan daardoor niet snel en veilig maaien met tractor of grasmaaier. Deze delen moeten handmatig gedaan worden, wat tijdrovend is en gevaarlijk vanwege het verkeer.

Innovatie via 3D-printing

Bordbusters bedacht hiervoor een oplossing: de Greenstopper, een kunststof schijf die om de voet van een paal gelegd kan worden. Daaronder groeit geen gras of onkruid meer, waardoor de volledige berm automatisch gemaaid kan worden.
Via het RCT kwam Bordbusters in aanraking met 3D-printtechnologie voor de ontwikkeling van het eerste prototype, dat direct de interesse wekte van vele wegbeheerders. De Greenstopper is met ondersteuning van RCT Gelderland tot stand gekomen en wordt geproduceerd door Hollarts Kunststoftechniek, een samenwerking die via het RNCT is ontstaan.

Provincie Gelderland als eerste klant

De provincie Gelderland was de eerste klant en bestelde een groot aantal Greenstoppers voor de bermen van een provinciale weg op de Veluwe. Hierdoor kon de productie starten en was er een demo-locatie voor geïnteresseerden.
Eric Heijting, directeur van Bordbusters : “Bij de ontwikkeling van de Greenstopper zijn we goed geholpen door het RCT. Innovatiemakelaar Joost Bouman legt de juiste contacten en door de innovatievoucher konden we de ontwikkeling van de Greenstopper versneld starten.”

 

 

 

 

Bekijk alle resultaten