Alle resultaten

De impact van corona op de maakindustrie

Samenwerking

De impact van corona op de maakindustrie

Op 25 maart zaten zestig ondernemers thuis, of soms op het werk, achter hun computer en zoomden op initiatief van Achterhoekverbindt.nl met elkaar over de coronacrisis. Beter gezegd: Martin Stor en Jurgen Rutgers interviewden Theo Lammers (directeur van de Kaak Groep en voorzitter van RCT Gelderland) over de wijze waarop de Kaak Groep omgaat met deze crisis. De aanpak van de Kaak Groep gaat zowel over de interne gang van zaken, zoals minder lopen over de afdeling en thuiswerken, als over nieuwe leveranciers zoeken, omdat Italië momenteel niet kan leveren. Veel tijd kost het de deelnemers niet, elke ochtend van 8.00 tot 8.20 uur. Een mooi vernieuwend voorbeeld van kennisdeling in deze coronatijd.

Het voorbeeld uit de Achterhoek staat niet op zichzelf. Wie nu thuis kán werken, doet het. Softwareprogramma’s als Zoom, MS Teams en Skype worden vaker dan ooit gebruikt. In de komende weken zal RCT Gelderland deze videopodcast uit de Achterhoek, of een variant daarop, in meer regio’s gaan toepassen.

Daarnaast verandert de rol van de innovatiemakelaars ook enigszins. We blijven naast ondernemers staan, werken aan slim, schoon en sociaal, maar we zullen de komende weken vaker de vinger aan de pols gaan houden van de maakondernemers in Gelderland. Denk aan een mailtje of een belletje, dan wel een app, om uit te vinden hoe het je in coronatijden vergaat en of we nog verbindingen kunnen leggen die mogelijk tot oplossingen leiden. Nu kunnen we niet alle ondernemers uit de maakindustrie bereiken, dus zijn er vragen naar aanleiding van corona, neem contact met ons op: www.rctgelderland/makelaars.

Oproep

Het voorbeeld vanuit Achterhoek laat ook zien dat ondernemers creatieve en praktische oplossingen bedenken voor de grote vragen waar we met elkaar door de coronacrisis voor staan. Oplossingen waar collega’s hun voordeel mee kunnen doen. Daar kunnen we er niet genoeg van hebben en om die reden eindigen we met een oproep: heb je nu als bedrijf een handige oplossing verzonnen voor een aan corona gerelateerde vraag? Laat het ons weten. Dat kan van alles zijn. Wij zullen oplossingen in het ene geval direct doorsturen naar een ondernemer die daar zijn voordeel mee kan doen, maar op onze website en in deze nieuwsbrief gaan we daar ook speciaal aandacht aan geven.

Dit artikel is gepubliceerd in Update 2 – maart 2020. Bekijk hier alle verhalen uit deze Update.

Bekijk alle resultaten