Alle resultaten

DigiLab Foodvalley van start

Op donderdag 18 november.
Samenwerking
DigiLab Foodvalley van start

DigiLab Foodvalley van start

Goed nieuws! Er is subsidie toegekend aan vijf Digitale Werkplaatsen in Nederland, waaronder aan DigiLab Foodvalley waar Knooppunt Techniek bij betrokken is. In DigiLab Foodvalley helpen voornamelijk mbo-studenten van verschillende studierichtingen, onder professionele begeleiding van docenten en experts uit het bedrijfsleven, lokale mkb’ers verder met hun digitale vraagstukken. RCT Gelderland organiseerde op dinsdag 24 november een Experttafel om ondernemers kennis te laten maken met het DigiLab.


De Experttafel werd digitaal georganiseerd. De aftrap werd verzorgd door Innovatiemakelaar Sina Salim. Joop Hazeleger en Bart van de Beek gaven een presentatie over de opzet van het DigiLab Foodvalley. DigiLab Foodvalley is een initiatief waar overheid, ondernemers en onderwijs betrokken zijn. Tijdens deze Experttafel kregen aanwezige ondernemers de mogelijkheid te reageren op het initiatief en hun eigen digitale vraagstukken in te brengen. Enkele vragen die gesteld werden:

  • Hoe vinden bedrijven het juiste loket? » Er wordt gewerkt aan een website.
  • Met welke output (KPI’s) is het DigiLab tevreden? » In de subsidieaanvraag staat het aantal te helpen mkb-ers benoemd.
  • Waarom wordt er gekozen voor een digitale locatie? » Studenten hebben hier behoefte aan.
  • Zouden de benoemde voorbeeldtrajecten sneller zijn gegaan als het DigiLab er al was?
  • Hoe gaan potentiële bedrijven (14.400 in de regio, ook winkeliers) uit de regio bereikt en benaderd worden?
  • Digitalisering gaat in toenemende mate om de verbinding tussen digitale en fysieke wereld, juist daarom ook fysieke locatie belangrijk.
  • Niet te breed en hoog inzetten: duidelijke propositie naar de mkb-er nodig, die aansluit bij het primaire proces van de ondernemer.
  • Kijk hoe zaken ingeregeld zijn bij het al bestaande DigiLab Arnhem.

Tijdens de sessie werd afgesproken dat er gewerkt gaat worden aan een boodschap voor ondernemers in een A4 (RCT Gelderland) en dat er over een half jaar een vervolgsessie plaats gaat vinden.

Deze Experttafel is een project binnen de Strategische Agenda van Regio Foodvalley en wordt mede mogelijk gemaakt door RCT Gelderland, Provincie Gelderland, Regio Foodvalley, VNO-NCW VeluweVallei en Federatie Ondernemerskringen Valleiregio.

Bekijk alle resultaten