Alle resultaten

Digitale update: VDH Watertechnology gaat veel efficiënter werken

Welke ontwikkelingen zijn trending? Is er een nieuwe aflevering van Smartcafé beschikbaar? Wat gebeurt er in mijn regio op het gebied van innovatie? Lees hier het nieuws van RCT Gelderland!
Slim

VDH Watertechnology gaat veel efficiënter werken

Maakbedrijf VDH Watertechnology in Scherpenzeel werkt hard aan een digitale omwenteling. Alle bedrijfsprocessen zijn onder de loep genomen, digitaal vertaald en gekoppeld. “Ons hele automatiseringssysteem is opnieuw ontworpen, waardoor we veel efficiënter gaan werken”, zegt Erik Brink, directeur van VDH Watertechnology. Hij ziet de BOOST-voucher als welkome stimulans voor de transitie naar een digitale bedrijfsvoering.

VDH Watertechnology ontwikkelt, bouwt en onderhoudt apparaten die chloor produceren via zoutelektrolyse in combinatie met een speciale membraantechnology. Zo wordt op een effectieve en veilige manier water gedesinfecteerd. “Het voordeel is dat onze machines ter plaatse, waar het bedrijfsproces het nodig heeft, zuiver chloor leveren”, legt Brink uit. “Daarmee voorkom je gevaarlijke chloortransporten en het ontstaan van ongewenste bijproducten.”

Het bedrijf in Scherpenzeel levert zijn installaties aan 650 van de 800 zwembaden in Nederland en werkt wereldwijd in onder meer de foodsector, de landbouw en de veeteelt. “Als je in Duitsland Coca Cola drinkt, hebben onze machines deze drank voorbehandeld”, vertelt Erik Brink. “In de omgeving van Praag chloreren wij de drinkwatervoorziening. In Australië hebben we zo’n veertig installaties staan, vooral bij zwembaden. Bij de teelt van medicinale cannabis in Canada wordt ook gebruik gemaakt van onze waterzuiveringstechnologie.”

Flink gegroeid

Erik Brink was in 1995 het derde personeelslid van VDH Watertechnology. Het bedrijf is flink gegroeid en telt nu 65 medewerkers. “Als je met tien man bent en de mouwen goed opstroopt, kun je veel voor elkaar krijgen. Als een bedrijf doorgroeit, heeft het meer structuur nodig. Er is de afgelopen jaren van alles aangepast, maar we waren hard toe aan een digitale update van onze bedrijfsprocessen.”

Er is voor gekozen om samen met de bestaande softwareleverancier Bemet in Veenendaal alle bedrijfsprocessen onder de loep te nemen en een automatiseringssysteem op maat te ontwikkelen en te implementeren. “Onze manier van werken wijkt dusdanig af van gangbare systemen, dat dit nodig is”, verklaart Erik Brink.

VDH Watertechnology werkt met het ERP-managementsysteem en Plan de CAMpagne-software, waarbij alle bedrijfsprocessen zijn geïntegreerd. Van offertes maken, voorraadbeheer tot en met het factureren. “We hebben bijvoorbeeld gekeken hoeveel klikken we nodig hadden voor het maken van een factuur. Daar schrokken we van. Dankzij het nieuwe automatiseringssysteem zijn daar nu zeker 40 procent minder handelingen voor nodig. Dat werkt veel efficiënter en zonder fouten”, constateert Erik Brink.

BOOST-voucher

Hij rekent voor dat het bedrijf onder meer 22.000 euro heeft gespendeerd aan de inkoop van extra expertise om de bedrijfsprocessen te optimaliseren. Via het netwerk Smart Industry Oost is daarvoor de BOOST-voucher (10.000 euro) beschikbaar gesteld. “De voucher is een welkome stimulans om de overstap naar een digitale bedrijfsvoering te maken”, zegt Erik Brink. ‘Het is fijn, dat er bij de provincie Gelderland en Smart Industry Oost begrip is voor het feit dat de winstgevendheid van het bedrijf in zo’n periode onder druk staat. Nu zijn we klaar voor de digitale toekomst.”

Voor 2020 kunnen geen BOOST-vouchers meer worden aangevraagd.

Bekijk alle resultaten